Τα παραδοσιακα μπισκότα της Τοσκάνης, διπλοψημένα, με ολόκληρα αμύγδαλα και ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ.
Στην Τοσκάνη τα τρώνε και σαν επιδόρπιο με γλυκό κρασί!
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι του - ελαφρά ψημένα
2 αβγά ολόκληρα
2 κρόκοι
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 50 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε με το πιρούνι τα αβγά με τους κρόκους, τις βανίλιες και το ξύσμα των εσπεριδοειδών.
Ρίχνουμε το μείγμα αβγών στο μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε σε σφιχτή ζύμη, προσθέτοντας και τα αμύγδαλα.
Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια μας και θα είναι κάπως υγρή.
Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας και πλάθουμε τη ζύμη σε δύο μακριά μπαστούνια με διάμετρο περίπου 4-5 εκατοστών.
Τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 160 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τόσο, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
Τα ξαπλώνουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί.
Διατηρούνται σίγουρα για έναν μήνα!
Εύη Παπαδοπούλου
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια