.
ΥΛΙΚΑΓια την αχλαδόπιτα:
200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
3 φλ. καστανή ζάχαρη
5 αβγά
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 σφην. κονιάκ
Για τη σος:
200 γρ. σοκολάτα
50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
100 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος του αχλαδιού και τα βάζουμε σε σκεύος με λεμονόνερο για να μην μαυρίσουν.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο σε ένα σκεύος και την απλώνουμε στο ταψάκι, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα αχλάδια από πάνω αραιά μεταξύ τους και ραντίζουμε με κονιάκ.
Σπάμε τα πέντε αυγά, χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μαρέγκα, και ύστερα σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με το ένα ποτήρι ζάχαρη και χτυπάμε καλά να αφρατέψουν.
Για καλύτερη μαρέγκα τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μπολ που χτυπήσαμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, με μία σπάτουλα ρίχνουμε μία κουταλιά μαρέγκα, μία αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο στο μείγμα μας .
Τέλος περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα αχλάδια και ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Για να ετοιμάσουμε τη σος, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε όσο λιώνει η σοκολάτα το βούτυρο, και τέλος τη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα στο μπεν μαρί έως ότου ομογενοποιηθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε την αχλαδόπιτα περιχύνοντας τη με τη σος σοκολάτας.
Ελένη Παπουλή
0 Σχόλια