Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ στο ΦΟΥΡΝΟ

.
ΥΛΙΚΑ:
Για 2 άτομα
• 100 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε μικρές λωρίδες
• 100 γρ. πιπεριές σε λωρίδες
• 100 γρ. μανιτάρια σε φέτες
• 100 γρ. ντομάτα σε κύβους (χωρίς σπόρια και ζουμιά)
• 3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
• 1 σκελ. σκόρδο σε φέτες
• 100 γρ. κρεμμύδι σε λωρίδες
• 100 γρ. σπαγγέτι Νο 10
• ½ φλ. λευκό κρασί
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
• 1 κ.σ. σόγια σος
• Παρμεζάνα σε φλοίδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι ή πυρέξ τα λαχανικά και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε το λάδι και την σόγια σος.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για δέκα λεπτά.
Μόλις δούμε ότι στο ταψί τα υλικά έχουν κατεβάσει υγρά, γυρίζουμε τον φούρνο στο γκριλ.
Αν δεν βάλουμε φρέσκια ντομάτα, θα χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο λευκό κρασί για περισσότερα υγρά.
Ψήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά (για να έχουν πάρει ένα ωραίο χρώμα τα λαχανικά και να έχει μείνει και λίγη σάλτσα).
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το περιεχόμενο του ταψιού και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας, σε χοντρές φλοίδες.
Στην ίδια συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν οτιδήποτε, απλά καλό θα είναι μέσα στα υλικά που θα βάλουμε να υπάρχουν και 1-2 που κατεβάζουν υγρά, όπως ντομάτες και μανιτάρια.
Στην αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε λίγο νερό ή λίγο λευκό κρασί.
Chef Γρηγόρης Χέλμης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια