.
Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε ρολό γεμιστές με τυρί, γαλοπούλα και πιπεριές!Συστατικά για 4 άτομα
4 μπριζόλες χωρίς κόκκαλα,
4 φέτες τυρί του τοστ με λίγα λιπαρά,
4 φέτες γαλοπούλα,
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες,
4-5 πατάτες σε φέτες,
2 ντομάτες σε φέτες,
5 σκ. σκόρδο σε φέτες,
1 φλ. λάδι,
1 1/2 φλ.νερό,
1 κ. γλ. ρίγανη,
αλατοπίπερο, κύμινο,
χυμό λεμόνι.
Οδηγίες
Βάζουμε στο ταψί μας τις πατάτες, σκόρδο, πασπαλίζουμε ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λάδι, το χυμό και νερό.
Έχουμε ζητήσει από τον χασάπη μας να ξεκοκαλίσει τις μπριζόλες και να τις "χτυπήσει" λίγο.
Τις ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κύμινο και ρίγανη, απάνω σε κάθε μπριζόλα βάζουμε μια φέτα τυρί, μια φέτα γαλοπούλα, φέτα(ες) ντομάτας, λωρίδα πιπεριάς, φέτες σκόρδου, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε σε ρολό στερεώνοντας με οδοντογλυφίδες.
Τις βάζουμε πάνω στις πατάτες, τις λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 1/2 ώρα.
Σερβίρουμε κόβοντας τα ρολά φέτες μαζί με τις πατάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να φτιάξουμε τα ρολά μας και με χοιρινές μπριζόλες, λεπτές και αφαιρώντας τα κόκκαλα. Νερό μου έπεσε πολύ, 1 φλυτζάνι είναι αρκετό γιατί βγάζουν και οι ντομάτες τα υγρά τους. Χυμό λεμόνι βάζουμε όσο θέλουμε κι αν μας αρέσει.
www.mageirikesdiadromes.gr
0 Σχόλια