Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑΡ...

Στην Τουρκία υπάρχουν δύο ταχύτητες ανδρών τηλεστάρ:
Η πρώτη «τρέχει» με 40+ ηθοποιούς, όπως ο «Σουλεϊμάν», ο “Karadayi” και άλλοι, με προϋπηρεσία στο θεατρικό σανίδι, με αρκετά σοβαρές σπουδές στην υποκριτική και με ένα κάποιο ειδικό βάρος στις δουλειές, στις οποίες πρωταγωνιστούν.
Ωστόσο, τον σαματά – στην Τουρκία και όχι μόνο – τον κάνει η δεύτερη…

ταχύτητα, με ηθοποιούς σχετικά νέας κοπής που «ξεπήδησαν» μέσα από τις πασαρέλες και τα διαφημιστικά σποτ της γειτονικής τηλεόρασης, με τίτλους ομορφιάς και διακρίσεις σε ντεφιλέ.
Κοινό τους σημείο, τα τουρκικά media που είναι «κρεμασμένα» από τις ζωές τους, τα σκάνδαλα που προκαλούν συγχύζοντας τη θεοκρατική γειτονική χώρα και το ότι πίσω τους τρέχει στρατός από ορκισμένες τηλεθεάτριες σε όλο τον κόσμο, που ξαφνικά ανακαλύπτει τον Μπραντ Πιτ της Μέσης Ανατολής, τον Τζόνι Ντεπ της Τουρκίας και πάει λέγοντας.
Ας ρίξουμε μια ματιά στα βιογραφικά τους και σε ό,τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.
Όσο για το αν θα παραμείνουν στο τουρκικό καλλιτεχνικό στερέωμα, αν θα καταφέρουν να κάνουν κάτι πέρα από τα σύνορα της πατρίδας τους – εκτός από το να είναι ωραίοι και υποσχόμενοι –ο χρόνος θα το δείξει.
 Αν και για τους περισσότερους από αυτούς ο χρόνος (τους) πληρώνεται με ζεστό χρήμα, οπότε αν με τόσα λεφτά τους μείνει διάθεση να ασχοληθούν περαιτέρω με την Τέχνη, θα είναι απλώς ένα τουρκικό θαύμα.
Kivanc Tatlitug
Ο «ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ: Kivanc Tatlitug (Το όνομα του στα τουρκικά σημαίνει «περηφάνεια»).
ΗΛΙΚΊΑ: 30
ΎΨΟΣ: 1,90
ΑΠΌ ΠΟΎ ΞΕΚΊΝΗΣΕ: Από τις πασαρέλες, τις φωτογραφήσεις και τα διαφημιστικά. Έχει πάρει μέρος σε ανδρικά καλλιστεία, έχει υπάρξει Top model και αγαπημένο παιδί των μεγαλύτερων τουρκικών (και όχι μόνο) οίκων μόδας κι από την επιτυχία του και μετά έχει διαφημίσει ό,τι φοριέται, τρώγεται, οδηγείται.
ΠΟΎ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΕΊΔΑΜΕ ΕΜΕΊΣ: Στον «Πειρασμό» του ΑΝΤ1.
ΠΏΣ «ΣΥΣΤΉΘΗΚΕ» ΣΤΟΥΣ «ΓΕΊΤΟΝΕΣ»: Μέσα από τη σειρά “Gumus”. Στην Ελλάδα προβλήθηκε επίσης από τον ΑΝΤ1 με τον τίτλο «Ασημένια Φεγγάρια». Ο ρόλος του σ’ αυτή τη σειρά, έπεισε την τουρκική βιομηχανία θεάματος, ότι, μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα από μερικές βόλτες σε ντεφιλέ.
ΛΈΝΕ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΟΝ: Ότι είναι ο Μπραντ Πιτ της Τουρκίας (και βάλε). Ότι για την περίπτωση έδειξε ενδιαφέρον και ο «τεράστιος» Όλιβερ Στόουν και είχε επαγγελματικό ραντεβού μαζί του. Ότι είναι φιλόδοξος, γυναικο-κυνηγός, αλλά όχι άπληστος. Έτσι, όταν του «τελείωσε» το ειδύλλιο με την κόρη του πολυεκατομμυριούχου Οντέρ Φιράτ, επέστρεψε στην πρώην αγαπημένη του, πτωχή πλην εστεμμένη «Μις Τουρκία» και «Μις Κόσμος», Αζρά Ακίν.
ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΤΏΡΑ: Πριν από ένα μήνα ολοκλήρωσε τον κύκλο της η επιτυχημένη σειρά “Kuzey Guney”, στην οποία πρωταγωνιστούσε, ενώ υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία τον Τούρκο ποιητή, Μουζαφέρ Ταγίπ Ουσλού, σε μία ταινία που βγήκε στους τουρκικούς κινηματογράφους πριν από λίγο καιρό, σημειώνοντας μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.
Τι άλλο; Έχει δανείσει τη φωνή του για τη μεταγλώττιση του “Toy Story 3”και από το 2007 παραμένει ο Νο1 Τούρκος ηθοποιός, το πρόσωπο του οποίου προτιμούν όλες οι φίρμες για τις διαφημιστικές τους καμπάνιες.
Burak Ozcivit
ΤΟ ΠΑΙΔΊ – «ΣΚΆΝΔΑΛΟ»
ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ: Burak Ozcivit.
ΗΛΙΚΊΑ: 29
ΎΨΟΣ: 1,84
ΑΠΌ ΠΟΎ ΞΕΚΊΝΗΣΕ: Το 2003 Τοp Model της Τουρκίας και μάλιστα από τα λίγα που συνεργάζονταν με το κορυφαίο πρακτορείο Model Agencies. Τα πόδια του έχουν περπατήσει στα μεγαλύτερα fashion shows του πλανήτη, αλλά ένα πέρασμα του από τηλεοπτικό στούντιο πριν από μία 5ετία, τον έβαλε σε σκέψεις και σταδιακά εγκατέλειψε σχεδιαστές, ντεφιλέ και διαγωνισμούς ομορφιάς.
ΠΟΎ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΕΊΔΑΜΕ ΕΜΕΊΣ: Στον «Σουλεϊμάν, τον Μεγαλοπρεπή» στον ρόλο του Μαλκότσογλου Μπαλί Μπέη.
ΠΏΣ ΣΥΣΤΉΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ «ΓΕΊΤΟΝΕΣ»: Μέσα από την αισθηματική σειρά “Musallat”
ΛΈΝΕ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΟΝ: Ότι ξέρει να σέρνει τα media στα πόδια του. Η φωτογράφηση του για το ομοφυλοφιλικού περιεχομένου γερμανικό περιοδικό “Box” ξεσήκωσε τα τουρκικά media, που καιρό τώρα αφήνουν υπονοούμενα – σε κάποιες περιπτώσεις άκομψα διατυπωμένα – για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Δυο χρόνια πίσω, κατά τον ίδιο τρόπο συζητιόταν η επιλογή του να είναι ζευγάρι με μια γυναίκα 10 χρόνια μεγαλύτερη του, την Τσεϊλάν Τζαπά, κόρη Τούρκου μεγαλοεπιχειρηματία.
ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΤΏΡΑ: Πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της Τουρκίας. Το “Kucuk Sirlar”  (μτφ: «Μικρά Μυστικά») είναι – ας πούμε – η τουρκική εκδοχή του “Gossip Girl”.
ΤΙ ΆΛΛΟ; Είναι ο αγαπημένος των lifestyle εκπομπών, γυρίζει το ένα διαφημιστικό μετά το άλλο (σ.σ.: τον προτιμούν κυρίως οι εταιρείες καλλυντικών και περιποίησης σώματος) και συνεχίζει κανονικά τα γυρίσματα του επόμενου κύκλου του «Σουλεϊμάν».
Mehmet Gunsur
Ο «ΤΖΌΝΙ ΝΤΕΠ» ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ: Mehmet Gunsur
ΗΛΙΚΊΑ: 38
ΎΨΟΣ: 1,78
ΑΠΌ ΠΟΎ ΞΕΚΊΝΗΣΕ: Από μπάρμαν σε ακριβά μπαρ της Κωνσταντινούπολης κι από εκεί ένα μικρό πέρασμα στις πασαρέλες. Καθότι πολύγλωσσος (μιλά ιταλικά, γαλλικά και αγγλικά) το 1989 γυρίζει την πρώτη του ταινία, το 1997 πρωταγωνιστεί στο “Hamam” και μαζί με τις εντυπώσεις κερδίζει και το 1οΒραβείο του Φεστιβάλ Άγκυρας.
ΠΟΎ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΕΊΔΑΜΕ ΕΜΕΊΣ: Στον «Σουλεϊμάν, τον Μεγαλοπρεπή» στον ρόλο του διαδόχου Μουσταφά.
ΠΏΣ «ΣΥΣΤΉΘΗΚΕ» ΣΤΟΥΣ «ΓΕΊΤΟΝΕΣ»: Μόλις στα 21 του, μέσα από μία αισθηματική ταινία (“Gecmis Bahara Mimozalari”).
ΛΈΝΕ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΟΝ: Ότι είναι η πιο…ροκ περίπτωση ηθοποιού που έχει περάσει από την Τουρκία. Παίζει κιθάρα, τραγουδάει, έχει καλές επαφές με Αμερικανούς και Ιταλούς ηθοποιούς (σ.σ.: είναι παντρεμένος με την Ιταλίδα ντοκιμαντερίστα Katerina Mongio) και παρ’ όλα αυτά θεωρείται μέγας φουστανοκυνηγός κάτι που έχει παραδεχθεί ανοιχτά και ο ίδιος.
ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΤΏΡΑ: Ολοκλήρωσε τον ρόλο του στον «Σουλεϊμάν», (καθώς στα επόμενα επεισόδια ο Σουλτάνος… στραγγαλίζει τον διάδοχο) και μετά από μία τεράστια εισπρακτική – στο τουρκικό box office – κινηματογραφική ταινία (“Ask Tessadufleri Sever”, ελληνιστί «Ο έρωτας αγαπά τις συμπτώσεις») αναζητά θεατρικό έργο στα μέτρα του.
ΤΙ ΆΛΛΟ; Μένει μόνιμα στη Ρώμη, μαζί με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους. Αποφεύγει να «ξοδεύεται» σε διαφημιστικά και λοιπές παράλληλες δραστηριότητες και τον πιάνουν ντροπές όταν τον συγκρίνουν με τον Τζόνι Ντεπ, αφού έχει ταλέντο στις μεταμορφώσεις και δεν φοβάται να «τσαλακωθεί» για χάρη ενός ρόλου.
Bugra Gulsoy
Ο «ΣΚΕΠΤΌΜΕΝΟΣ»
ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ: Bugra Gulsoy
ΗΛΙΚΊΑ: 31
ΎΨΟΣ: 1,75
ΑΠΌ ΠΟΎ ΞΕΚΊΝΗΣΕ: Για αρχιτέκτονας ξεκίνησε, μετά το γύρισε στη γραφιστική και στη φωτογραφία και τελικά τον κέρδισαν τα τηλεοπτικά στούντιο και οι προβολείς. Την πρώτη του εμπειρία ως ηθοποιός την είχε μόλις στα 13 του, ενώ το πρώτο του βήμα στον χώρο του θεάματος, το έκανε σκηνοθετώντας τον εαυτό του σε μία ταινία μικρού μήκους.
ΠΟΎ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΕΊΔΑΜΕ ΕΜΕΊΣ: Στον ρόλο του Τολγκά στον «Μοιραίο Έρωτα» που προβλήθηκε από το Mega. Τον ξαναβρήκαμε ως «Βουράλ» στη «Φατμαγκιούλ».
ΠΏΣ «ΣΥΣΤΉΘΗΚΕ» ΣΤΟΥΣ «ΓΕΊΤΟΝΕΣ»: Μέσα από τη μικρού μήκους ταινία με τίτλο “Insan Ucleme” (μτφ: «Ανθρώπινη Τριλογία») το 2007. Σκηνοθέτης – πρωταγωνιστής, ο ίδιος.
ΛΈΝΕ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΟΝ: Ότι δεν φοβάται το θεοκρατικό καθεστώς της χώρας του και «βγάζει γλώσσα» μέσω της Τέχνης. Τον Μάιο κυριολεκτικά σήκωσε τους Τούρκους στο πόδι, όταν στο πλαίσιο ενός θεατρικού που ανέβαζε φίλησε τον συμπρωταγωνιστή του στο στόμα. Ακολούθησε σάλος, με τις εφημερίδες να αναρωτιούνται αν είναι γκέι ή αν είναι υπέρ των γκέι γάμων, δόθηκε εντολή να «κατέβει» το έργο, αλλά ο Γκιουλσόι απάντησε προκλητικά ότι για την Τέχνη θα έκανε τα πάντα..!
ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΤΏΡΑ: Πρωταγωνίστησε στην άλλη μεγάλη επιτυχία της “Ay Yapim” (σ.σ.: από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής στη γείτονα) “Kuzey – Guney” (μτφ.: «Βορράς – Νότος»), υποδυόμενος τον «κακό» και έχοντας απέναντι του τον «καλό», Kivanc Tatlitug. Η συγκεκριμένη σειρά, ενδεχομένως, να προβληθεί αυτόν τον χειμώνα από τον ΑΝΤ1.
ΤΙ ΆΛΛΟ; Χωρίζει – παντρεύεται. Ξαναχωρίζει, ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί. Έχει μια προτίμηση σε εστεμμένες και συναδέλφους του.
Mehmet Akif Alakurt
Ο «ΓΌΗΣ»
ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ: Mehmet Akif Alakurt
ΗΛΙΚΊΑ: 34
ΎΨΟΣ: 1,90
ΑΠΌ ΠΟΎ ΞΕΚΊΝΗΣΕ: Από πρακτορεία μοντέλων (τι παράξενο…), πασαρέλες, επιδείξεις, διαγωνισμούς ομορφιάς, στους οποίους τον συνόδευε η μητέρα του…
ΠΟΎ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΕΊΔΑΜΕ ΕΜΕΊΣ: Στη «Σιλά» (Mega), ως αδυσώπητο «Μποράν» και στο χαμηλής τηλεθέασης “Adanali” του ΑΝΤ1, ως σκληροτράχηλο αστυνομικό Μαράζ Αλί, μία μάλλον προχειροδουλεμένη τουρκική βερσιόν του Στίβεν Σιγκάλ που δεν κουράζεται να δέρνει, αλλά ο ίδιος δεν παθαίνει ούτε γρατζουνιά.
ΠΏΣ ΣΥΣΤΉΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ «ΓΕΊΤΟΝΕΣ»:  Μέσα από μία δραματική σειρά, όχι ακριβώς μεγάλη επιτυχία, που όμως τον πήρε από τις πασαρέλες και άρχισε να του εξασφαλίζει σχετικά καλούς ρόλους.
ΛΈΝΕ ΓΙΑ ΕΚΕΊΝΟΝ: Ότι δεν του στεριώνει σχέση. Μοντέλα, ηθοποιοί, κόρες επιχειρηματιών και πάλι μοντέλα, τραγουδίστριες, αρραβώνες, χωρισμοί και πάλι από την αρχή.
ΤΙ ΚΆΝΕΙ ΤΏΡΑ: Φωτογραφίζεται χωρίς έλεος, δεν λέει όχι σε συνεντεύξεις, είναι της καλής και ακριβής ζωής και του αθλητισμού.
Τι άλλο; Πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της δραματικής σειράς “Reis”, στην οποία υποδυόταν έναν νεαρό που έπρεπε να εγκαταλείψει τη ζωή του στις ΗΠΑ για να επιστρέψει στην οικογένεια του στην Τουρκία και να τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της, εργαζόμενος ως ψαράς. Το σενάριο δεν φαίνεται ακριβώς… εμπνευσμένο, αλλά η παραγωγή ενδεχομένως βασίζεται στο ανοικονόμητο fan club του Alakurt που καλύπτει όλη τη Μέση Ανατολή και σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια