Μπανάνες, μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, ροδάκινα, καρότα, πεπόνι, καρπούζι, σταφύλι, φράουλες... Καλό είναι να συνδυάσετε φρούτα με μπόλικο χυμό π.χ. πορτοκάλι με κάτι πιο πηχτό π.χ. μπανάνα. Τώρα, βέβαια, γούστα είναι αυτά.
Ωραίοι συνδυασμοί είναι οι εξής :
σταφύλι-μήλο-αχλάδι
μπανάνα-ανανάς-ακτινίδιο
αχλάδι-φραγκοστάφυλο-κόκκινο σταφύλι
μήλο-ροδάκινο-νεκταρίνι
ακτινίδιο-μήλο-ανανάς
καρπούζι-νεκταρίνι-αχλάδι
νεκταρίνι-κεράσι-πορτοκάλι
παπάγια-καρπούζι-λάϊμ
ανανάς-πεπόνι-φράουλα
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πολλά και διάφορα φρούτα (εδώ αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ότι σας βρίσκεται στο ψυγείο), έναν αποχυμωτή και μπόλικα παγάκια.
Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη:
Καθαρίζετε τη φλούδα σε όσα φρούτα χρειάζεται π.χ. ροδάκινα, μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια κλπ. και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Κόβετε όλα τα φρούτα σε μικρά κομμάτια ώστε να χωρούν στην τρύπα του αποχυμωτή (σε 4 περίπου κομμάτια είναι καλά, εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος των φρούτων).
Βάζετε τον αποχυμωτή στη μπρίζα, ρίχνετε εναλλάξ τα κομμάτια από τα φρούτα που μόλις κόψατε και ... τα πολτοποιείτε.
Ρίχνετε το χυμό σε ένα μεγάλο ποτήρι με παγάκια, ανακατεύετε καλά και τον πίνετε αμέσως!
Αυτό που θα σας προβληματίσει στην αρχή, είναι η ποσότητα των φρούτων που χρειάζεται για έναν χυμό.
Επειδή αυτό αλλάζει ανάλογα με τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε και το πόσο ζουμερά είναι, θα πειραματιστείτε την πρώτη φορά.
Κόψτε λίγα φρούτα στην αρχή, κι αν δείτε ότι ο χυμός που βγαίνει είναι λίγος, προσθέτετε κι άλλα φρούτα στη συνέχεια.
Τι να προσέξουμε:
Ο χυμός γίνεται αμέσως, δε θα σας πάρει όλη η διαδικασία πάνω από 5 λεπτά.
Αυτό που ***ΔΕΝ*** πρέπει να παραμελήσετε είναι το άμεσο καθάρισμα του αποχυμωτή.
Αν δε θέλετε να ταλαιπωρήστε, μόλις ετοιμάσετε το χυμό πετάξτε αμέσως τα απομεινάρια των φρούτων που έχουν παραμείνει στον αποχυμωτή και ξεπλύνετε με νεράκι τα εξαρτήματα που λερώθηκαν.
Δε θα σας πάρει πολύ ώρα και θα γλιτώσετε ώρες τριψίματος από ξεραμένα φρούτα κλπ.
Ωραίοι συνδυασμοί είναι οι εξής :
σταφύλι-μήλο-αχλάδι
μπανάνα-ανανάς-ακτινίδιο
αχλάδι-φραγκοστάφυλο-κόκκινο σταφύλι
μήλο-ροδάκινο-νεκταρίνι
ακτινίδιο-μήλο-ανανάς
καρπούζι-νεκταρίνι-αχλάδι
νεκταρίνι-κεράσι-πορτοκάλι
παπάγια-καρπούζι-λάϊμ
ανανάς-πεπόνι-φράουλα
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πολλά και διάφορα φρούτα (εδώ αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ότι σας βρίσκεται στο ψυγείο), έναν αποχυμωτή και μπόλικα παγάκια.
Η διαδικασία είναι απλή και σύντομη:
Καθαρίζετε τη φλούδα σε όσα φρούτα χρειάζεται π.χ. ροδάκινα, μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια κλπ. και τους αφαιρείτε τα κουκούτσια.
Κόβετε όλα τα φρούτα σε μικρά κομμάτια ώστε να χωρούν στην τρύπα του αποχυμωτή (σε 4 περίπου κομμάτια είναι καλά, εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος των φρούτων).
Βάζετε τον αποχυμωτή στη μπρίζα, ρίχνετε εναλλάξ τα κομμάτια από τα φρούτα που μόλις κόψατε και ... τα πολτοποιείτε.
Ρίχνετε το χυμό σε ένα μεγάλο ποτήρι με παγάκια, ανακατεύετε καλά και τον πίνετε αμέσως!
Αυτό που θα σας προβληματίσει στην αρχή, είναι η ποσότητα των φρούτων που χρειάζεται για έναν χυμό.
Επειδή αυτό αλλάζει ανάλογα με τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε και το πόσο ζουμερά είναι, θα πειραματιστείτε την πρώτη φορά.
Κόψτε λίγα φρούτα στην αρχή, κι αν δείτε ότι ο χυμός που βγαίνει είναι λίγος, προσθέτετε κι άλλα φρούτα στη συνέχεια.
Τι να προσέξουμε:
Ο χυμός γίνεται αμέσως, δε θα σας πάρει όλη η διαδικασία πάνω από 5 λεπτά.
Αυτό που ***ΔΕΝ*** πρέπει να παραμελήσετε είναι το άμεσο καθάρισμα του αποχυμωτή.
Αν δε θέλετε να ταλαιπωρήστε, μόλις ετοιμάσετε το χυμό πετάξτε αμέσως τα απομεινάρια των φρούτων που έχουν παραμείνει στον αποχυμωτή και ξεπλύνετε με νεράκι τα εξαρτήματα που λερώθηκαν.
Δε θα σας πάρει πολύ ώρα και θα γλιτώσετε ώρες τριψίματος από ξεραμένα φρούτα κλπ.
0 Σχόλια