Είκοσι πέντε λεπτά στο φούρνο για τραγανή κόρα, αφράτη ψίχα και χρυσαφί χρώμα: η παραδοσιακή συνταγή που εδώ και έναν αιώνα ακολουθούν γενιές και γενιές αρτοποιών αποτελεί παρελθόν, λένε οι ειδικοί, εξαιτίας μιας νέας τάσης που θέλει το ψωμί πανιασμένο, σχεδόν άψητο.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα....
το 90% των Γάλλων πελατών προτιμούν την μπαγκέτα μαλακιά για να μην ξεραίνεται γρήγορα και να μην τραυματίζονται τα ούλα, ακόμη και αν αυτό λειτουργεί εις βάρος της ποιότητας και της γεύσης της.
Τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ, αφού και οι πωλήσεις πέφτουν - το 1900 ο μέσος Γάλλος κατανάλωνε 3 μπαγκέτες ημερησίως, τη δεκαετία του '70 μία και σήμερα τη μισή, με τους ενηλίκους να μην έχουν χρόνο να πάνε στο φούρνο και τους εφήβους να προτιμούν για το πρωινό τους τα δημητριακά.
Προκειμένου να επαναφέρουν τη γαλλική μπαγκέτα στις καθημερινές συνήθειες, θερμοί υποστηρικτές της ξεκίνησαν τον Ιούνιο σχετική καμπάνια σε 130 πόλεις γράφοντας σε πνακίδες και σακούλες το σύνθημα "εσύ έφαγες το ψωμί σου σήμερα;"
καθημερινή
.
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια