.
ΥΛΙΚΑ:Για τη βάση
2 1/2 συσκευασίες μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
6 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη
Για το παγωτό
1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 συσκευασία μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
1 συσκευασία μπισκότα mini OREO
Λίγη Merenda
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνω τη μαργαρίνη και την αφήνω να κρυώσει.
Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα OREO.
Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά.
Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι.
Με την Merenda κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα OREO ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).
Για το παγωτό
Χτυπώ την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίχνω στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπώ για άλλα 5 λεπτά.
Τέλος ρίχνω και το εβαπορέ και αφήνω ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά..
Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini OREO στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω.
Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.
0 Σχόλια