.
Υλικά:3 κούπες συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα
3 κούπες φρέσκο γάλα
2 φακέλους άνθος αραβοσίτου Γιώτης με γεύση βανίλια
1 πακέτο μπισκότα Πτι- μπερ
4-5 κ.σ ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνετε δύο μικρές κατσαρόλες και δύο κούπες του καφέ.
Στη μία κατσαρόλα βάζετε να ζεσταθούν 2,5 κούπες πορτοκαλάδα και στην άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 2,5 κούπες φρέσκο γάλα.
Στη μισή κούπα πορτοκαλάδα που έχει απομείνει διαλύεται το ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου Γιώτης.
Το ίδιο κάνετε και στην μισή κούπα γάλα μόνο που σε αυτή προσθέτετε και την ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνετε στην κατσαρόλα με την πορτοκαλάδα το μείγμα της κούπας με το πορτοκάλι και και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Την κατεβάζετε από το μάτι
Έπειτα προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα, την άλλη μισή κούπα γάλα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύετε επίσης μέχρι να πήξει.
Το συγκεκριμένο μείγμα αργεί περισσότερο από την πορτοκαλάδα να πήξει.
Αφήνετε τα δύο μείγματα να κρυώσουν για λίγο -εκτός ψυγείου.
Μετά βάζετε το μείγμα της πορτοκαλάδας σε μια φόρμα, από πάνω απλώνετε μια στρώση μπισκότα -τα οποία προηγουμένως έχετε ραντίσει με λίγο γάλα- και ρίχνετε την κρέμα.
Απλώνετε άλλη μια στρώση μπισκότα πάνω από την κρέμα, σκεπάζετε την φόρμα και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει το γλυκό.
Μόλις το πορτοκαλογλυκό κρυώσει αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια μεγάλη πιατέλα και αν θέλετε γαρνίρετε με λίγη σαντιγί.s
0 Σχόλια