Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρεμμυδόπιτα Μυτιλήνης

Κρεμμυδόπιτα Μυτιλήνης
.

Συνταγή που έρχεται κατευθείαν απ τη Μυτιλήνη.

Σπιτικό φύλλο, μπόλικα αυγά, τυρί και πλούσιο άνηθο συνθέτουν μια εξαίρετη νησιώτικη πίτα.

Υλικά συνταγής:
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. ανθότυρο τριμμένο
1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
3 κουταλιές άνιθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο όσο χρειαστεί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Θα φτιάξουμε μια καταπληκτική κρεμμυδόπιτα, με μια συνταγή που μου την έδωσε η γιαγιά μου, που μπορεί να συνοδεύσει και μπουφέ αλλά και ένα κανονικό γεύμα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Τα σωτάρουμε για λίγο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και να μαραθούν.
Τότε, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε τα κρύα κρεμμύδια, τη φέτα, το ανθότυρο, τον άνιθο και λίγο αλατοπίπερο.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά.
Η γέμισή μας είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ένα ταψί, και το λαδώνουμε.
Απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ένα-ένα καθώς τα βάζουμε στο ταψί μας...
Απλώνουμε τη μισή γέμιση, στρώνουμε δύο φύλλα από πάνω και διπλώνουμε τις άκρες τους πάνω στη πίτα.
Απλώνουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Προσοχή, καθώς βάζουμε φύλλα, πρέπει να τα λαδώνουμε ένα-ένα!
Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι, χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή και παραπάνω μέχρι να πάρει η πίτα μας χρώμα!
Η κρεμμυδόπιτα μας είναι έτοιμη!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια