Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρήσιμα Tips για τις νοικοκυρές!

Επειδή ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει καθαριότητα -- έχω ψύχωση με αυτή -- σήμερα είπα να μοιραστώ μαζί σας μερικά tips.
Προσπαθώ όσο μπορώ να χρησιμοποιώ εναλλακτικές μεθόδους χωρίς πολλά χημικά.
Αν έχεις μωρό στο σπίτι, αυτές οι λύσεις που σου προτείνω δεν θα κάνουν κακό στο μωράκι.
ΛΟΙΠΟΝ:

Αν ο σκουπιδοντενεκές μυρίζει – συνήθως βρωμάει – στρώσε μία εφημερίδα στον πάτο, ρίξε λίγο ελληνικό καφέ και στην συνέχεια τοποθέτησε την σακούλα. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν!
Όταν σφουγγαρίζεις, αντί για χλωρίνη και γενικά, καθαριστικά που περιέχουν χημικά, χρησιμοποιήσε πράσινο σαπούνι, ξύδι ή ακόμα και σαμπουάν που προορίζονται για μωράκια. Προσοχή! Αν το πάτωμα είναι μωσαϊκό το ξύδι δεν επιτρέπεται – μπορεί να διαβρώσει το πάτωμα.

Αν ανοίγεις το ψυγείο και μυρίζει κάπως, βάλε σε ένα ράφι ένα φλυτζανάκι με ελληνικό καφέ.
Για τα άλατα στο μπάνιο και τις μπαταρίες, καθάρισε με ξύδι. Είναι θαυματουργό!
Αν τα έπιπλά σου είναι σκουρόχρωμα και γεμίζουν συχνά σκόνη, αφού καθαρίσεις, ρίξε σε ένα βαμβακερό πανάκι λίγο ελαιόλαδο και πέρασε τα με αυτό. Τα έπιπλα θα λάμψουν και η σκόνη θα αργήσει να φανεί!
Όλες ξέρουμε πως μυρίζει το σπίτι όταν τηγανίζουμε. Για να φύγουν οι μυρωδιές, μετά από το τηγάνισμα, σιγόβρασε ένα κατσαρολάκι με νερό στο οποίο θα έχεις προσθέσει κανέλα με γαρίφαλο.
Δεν ξέρω αν έχετε δει κρεμαστά cd σε διάφορα μπαλκόνια. Λένε πως διώχνουν τα πουλιά – δεν το έχω δοκιμάσει αλλά παλαιότερα έμενα σε σπίτι που είχαν κάνει κατάληψη τα περιστέρια και είχα τρελαθεί. Αφοδεύανε παντού και δεν ήξερα τι να κάνω. Αν το ήξερα σίγουρα θα το δοκίμαζα!

Για να γλιτώσεις το χνούδι που αφήνουν τα διάφορα πανιά καθώς καθαρίζεις τα τζάμια, καθάρισέ τα με εφημερίδα και azax. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν χνούδι και θα καθαρίσουν πάρα πολύ καλά!
Για να αστράφτουν τα ρούχα βάλε στην θήκη του πλυντηρίου μία κουταλιά σόδα.
 aesthetics-soo 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια