.
Η γκανάς (Γαλλικά: ganache) ή γκανάζ είναι σάλτσα σοκολάτας και χρησιμοποιείται ως η βάση για σοκολατάκια και τρούφες σοκολάτας.ΓΙΑ 550 ΓΡ.
σε 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
• 300 γρ κρέμα γάλακτος
• 275 γρ κουβερτούρα 70%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ζεστή ή κρύα.
Διατηρείται στο ψυγείο, σε αεροστεγή συσκευασία.
yiannislucacos
0 Σχόλια