Η παραδοσιακή γευστική πρόταση του Σιδηροκάστρου
Υλικά1 κουνουπίδι
½ κιλό καρότα
100 γραμ. βούτυρο
2-3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά φρυγανιά
αλάτι
Κρέμα
½ κιλό γάλα
50 γραμ. βούτυρο
2 αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε το κουνουπίδι και τα καρότα και τα στραγγίζετε.
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε το βούτυρο για την κρέμα, ροδίζετε το αλεύρι και ρίχνετε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αλατοπιπερώνετε, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα αυγά ελαφρά κτυπημένα.
Στρώνετε σε ταψί τα καρότα σε ροδέλες, αλείφετε με κρέμα, βάζετε μια σειρά κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια, αλείφετε με κρέμα και συνεχίζετε ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί, μετά με τη φρυγανιά και σκορπίζετε το βούτυρο σε κομματάκια.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Μπορείτε να βάλετε τριμμένο τυρί και φρυγανιά σε κάθε στρώση πριν από την κρέμα.
0 Σχόλια