Η γλυκιά τους γεύση, σαφώς ανταγωνιστική δένει ωραία μ’ αυτήν του πικραμύγδαλου, που λειτουργεί σαν ιδανικός παρτενέρ.
Από την άλλη, η σαρκώδης ζουμερή υφή τους ξανακοντράρει το τριμμένο βενετσιάνικο μπισκότο, με αμυγδαλένια αίσθηση κι αυτό.
Εύκολη συνταγή οπτικά και γευστικά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όταν οι δύο ημισφαιρικοί όγκοι του ροδάκινου φιλοξενήσουν στο πιάτο ένα κένελ από παγωτό βανίλια, που τους ταιριάζει πολύ - στη φωτό ωστόσο, βλέπετε μάνγκο, αφού είναι η τελευταία μου εμμονή.
Εναλλακτική εκδοχή, αποτελεί η συνοδεία από κρέμα γάλακτος (και λάιτ).
Προετοιμασία: 40-45 περίπου λεπτά, χωρίς βιασύνη.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκόσαρκα ροδάκινα, αν σας αρέσουν.
Yλικά (για 4 άτομα)
4 ώριμα σφιχτά ροδάκινα
80-100 γραμ. amaretti μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος των ροδάκινων
2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
1 μέτριος κρόκος αβγού (αν είναι μεγάλος, βάλτε τα 2/3)
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. λικέρ αμαρέτο (amaretto liqueur)
1/2 φλυτζ. λευκό ξηρό κρασί
βασιλικός για γαρνίρισμα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Κάνετε την γέμιση: Βάζετε τα μπισκότα σε μπολ και τα τρίβετε με γουδοχέρι ή πλάστη. Χτυπάτε τη ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο μέχρι να ενωθούν και προσθέτετε τον κρόκο, το ψιλοκομμένο τμήμα απ” τα ροδάκινα, τα τριμμένα αμαρέτι και το μισό λικέρ. Aνακατεύετε και γεμίζετε με το μείγμα τα ροδάκινα.
Αναμιγνύετε το υπόλοιπο λικέρ με το κρασί, περιχύνετε μ” αυτό τα ροδάκινα και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σερβίρισμα: Βάζετε σε κάθε πιάτο δύο μισά ροδάκινα και μια μπάλα παγωτό (αν θέλετε) και γαρνίρετε με μικρόφυλλο βασιλικό.
www.pandespani.com
ΑΡΗΣ Χ.
0 Σχόλια