.
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του
5 γρ. σόδα
3 γρ. κανέλλα
3 γρ. τζίντζερ τριμμένο
2 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
βανίλια
100 γρ. πάστα κολοκύθας
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
2. Συνεχίζουμε να χτυπάμε ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με τα μπαχαρικά
ανακατεύουμε ελαφρός.
4. προσθέτουμε την κολοκύθα ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί..
5. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ πασπαλισμένη με αλεύρι.
6. ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 175 C για 45 με 50 λεπτα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ: κομμένη σε φέτες τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά στους 170 C
ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: 4 λεπτά στο HIGH σκεπασμένη με σελοφάν
Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο την κρυώνουμε, αφαιρούμε την φλούδα και πολτοποιούμε στο μπλέντερ
από τον ΣΕΦ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ
0 Σχόλια