.
ΥΛΙΚΑ:(για 1 στρογγυλό ταψί 20 εκ. περίπου)
1 πακέτο Φύλλο Κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
3 φλιτζάνια καρυδόψιχα
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. λευκή σοκολάτα
1 φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι μπράντι ή ρούμι
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
λίγο τριμμένο γαρύφαλλο σκόνη
6 ασπράδια
λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουσκεύετε τις σταφίδες στο μπράντι ή στο ρούμι για 15 λεπτά.
Ψιλοκόβετε τα δύο είδη σοκολάτας και την καρυδόψιχα.
Χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την καρυδόψιχα, τις δύο σοκολάτες, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Στραγγίζετε τις σταφίδες και τις προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα.
Στη συνέχεια, το ρίχνετε σταδιακά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Ακολουθώντας τις οδηγίες, φτιάχνετε την πίτα και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσετε να κόψετε σε μερίδες.
Για να φτιάξετε πίτα σε στρογγυλό ταψί:
Αλείφετε με βούτυρο το εσωτερικό και τα τοιχώματα του ταψιού.
Ανοίγετε τα φύλλα και στρώνετε τα μισά, τοποθετώντας τα ακτινωτά και αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.
Με ένα μαχαίρι κόψτε τα φύλλα που περισσεύουν έξω από το ταψί.
Ρίχνετε τη γέμιση, διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από τη γέμιση, και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας που τα αλείφετε κι αυτά ένα-ένα με βούτυρο.
Κόψτε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί, και σπρώξτε τα προς τα μέσα με ένα μαχαίρι.
Χαράζετε την επιφάνεια σε μερίδες, χτυπάτε 1 αβγό και αλείφετε με αυτό το τελευταίο φύλλο.
0 Σχόλια