Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γιάννης Αποστολάκης - Fatto

26 ετών - Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Από πολύ μικρή ηλικία προσπάθησε να συνδυάσει το 2 μεγάλα του πάθη: τη θάλασσα και τη μαγειρική.
Από τα 17 του δουλεύει σε ιστιοπλοϊκά σκάφη ως skipper και μάγειρας.
Εγκατέλειψε τις σπουδές στο τμήμα Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος για να ασχοληθεί πιο συστηματικά με την μαγειρική.
Όνειρό του είναι να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει άγνωστες τοπικές κουζίνες.
Ο Γιάννης Αποστολάκης, τον οποίο γνωρίσαμε πάνω από τις τηλεοπτικές κατσαρόλες του ΜasterChef, κι ο οποίος ενδιάμεσα βρέθηκε στο «Βαρούλκο» και στο «Ache - Εgomio» στην Γλυφάδα, εδώ και λίγες μέρες μαγειρεύει στην δική του ανοικτή κουζίνα.
Στο «Fatto», το εστιατόριο που άνοιξε πρόσφατα στον Άλιμο σε συνεργασία με τον Γιώργο Δημακόπουλο, προτείνει ανάλαφρες ιταλικές γεύσεις (μπρουσκέτες, καρπάτσιο, ταλιολίνι με pesto βασιλικού και καλαμάρι, λιγκουίνι με αχιβάδες και μύδια, ντομάτα και σκόρδο, ραβιόλι με μοσχάρι, ντομάτα και μαντζουράνα κ.α.).
Προτείνει επίσης επτά διαφορετικές ιταλικές πίτσες –ήδη ξεχωρίσαμε το συνδυασμό finocchiona (που είναι ένα ωραιότατο ιταλικό σαλάμι με φινόκιο), peperoncino, μοτσαρέλας και δυόσμου.
Η μικρή κάρτα φαγητού γρήγορα θα συμπληρωθεί και με πιάτα ημέρας, οι τιμές είναι λογικές και το στιλ του χώρου σύγχρονο και οικείο, σε λιτές γραμμές.
 (Θουκυδίδου 76, Άλιμος, 6987497497).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια