Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μυστικά ψησίματος

* Ιδανικό κρέας για ψήσιμο:
προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας και κυρίως τις μπριζόλες με κόκαλο.
Ιδανικές είναι επίσης οι χοιρινές μπριζόλες και το ψαρονέφρι.
* Μια μαρινάδα ... μούρλια:
Για ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα, τοποθετήστε τις μπριζόλες σας 24 ώρες πριν το ψήσιμο σε μια μαρινάδα που αποτελείται από σως σόγιας, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και παρθένο ελαιόλαδο.
* Κοτόπουλο ...πιο λαχταριστό.
Το κοτόπουλο, για να κρατήσει τους χυμούς του, καλό είναι να ψήνετε με την πέτσα του, την οποία αφαιρείται μετά, εάν το θέλετε.
* Μη σας "κολλάει" το ψαράκι!
Για να ψήσετε ψάρια χωρίς να κολλήσουν οι πέτσες τους στη σχάρα, πριν αρχίσετε το ψήσιμο, τρίψτε τη ζεστή σχάρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στη μέση.
* Λαχανικά στη σχάρα!
Τα λαχανικά που συνήθως χρειάζονται πολύωρο μαγείρεμα για να μαλακώσουν, είναι καλύτερα να βράζονται ελαφρά, πριν μπουν στην ψησταριά.
Για να τους δώσετε μια απίθανη πικάντικη γεύση, ραντίστε τα ψητά σας λαχανικά με ξίδι μπαλσάμικο.
* Χρήση της τσιμπίδας.
Αν ψήνετε κρέας ή ψάρι, μην τα γυρίζετε καρφώνοντάς τα με το πιρούνι, αλλά χρησιμοποιήστε ειδική τσιμπίδα. Το πιρούνι τα τρυπά και έτσι χάνονται οι πολύτιμες ουσίες τους, οι οποίες είναι και οι πιο γευστικές!
* Κάθε σπάτουλα ...για καλό!
Χρησιμοποιείτε πάντα διαφορετικές σπάτουλες για τα ωμά και τα μαγειρεμένα κρέατα.
* Για πιο καθαρές σχάρες ...λεμονάκι!
Για να καθαρίσετε τις σχάρες από τα καμένα λίπη και τις σάλτσες με φυσικό τρόπο, ξύστε τις πρώτα με συρματόβουρτσα και στη συνέχεια περάστε τις με λεμόν, χρησιμοποιώντας την ίδια τη λεμονόκουπα για πινέλο.
* Ψήσιμο ...στο φούρνο!
Τοποθετήστε ένα πυρίμαχο σκεύος με φαγητό πάνω στη σχάρα και κλείστε το καπάκι. Τώρα πλέον η ψησταριά σας λειτουργεί ως φούρνος!
Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ετοιμάσετε από πατάτες ογκρατέν και πίτσα, μέχρι σουφλέ σοκολάτας και κρεμ μπρουλέ.
Campingaz

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια