.
4 μερίδες700γρ. Φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαϊντανό (φρέσκο)
½ φλ. λάδι
Αλάτι και πιπέρι
1 ½ φλ. ρύζι μπασμάτι
1 κ.γ. δυόσμο (ξερό)
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ ξύδι
Στο μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
Για το ρύζι
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις κόκκινες πιπεριές, και προσθέτουμε τον ντομάτα πελτέ. Το μείγμα αυτό εάν δεν είναι 1 φλιτζάνι τότε συμπληρώνουμε με νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το βράζουμε σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Για το κοτόπουλο
Σοτάρουμε το κοτόπουλο με το σκόρδο για 7 λεπτά, το σβήνουμε με το ξύδι σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιούμε όλα τα πράσινα υλικά, μαζί με την μουστάρδα. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε στο κοτόπουλο που σοτάραμε αφού έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Για το σερβίρισμα παίρνουμε μια φόρμα, βάζουμε πρώτα μια στρώση ρύζι στην φόρμα, από πάνω απλώνουμε το κοτόπουλο και μετά το υπόλοιπο ρύζι. Αφού κρυώσει, ανοίγουμε την φόρμα και το σερβίρουμε.
Νίκη ΔημοσθένουςΝταϊάν Κόχυλα
0 Σχόλια