5 Βήματα για το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό ξύρισμα:
Βήμα πρώτο:"Το μισό ξύρισμα είναι η καλή σαπουνάδα. Ρίξτε σε ένα μπολ λίγο χλιαρό νερό, μικρή ποσότητα κρέμας και άφθονο σαπούνι ξυρίσματος. Με το πινέλο ανακατέψτε καλά το μείγμα ώστε το αποτέλεσμα να είναι πλούσιο και αφρώδες. Έπειτα απλώστε το στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις του πινέλου και αφήστε το για τουλάχιστον 3 λεπτά ώστε να μαλακώσουν τα γένια. Προτιμήστε πινέλο με φυσική τρίχα.
Βήμα δεύτερο: Αφού έχουν μαλακώσει καλά τα γένια σας, ξυριστείτε σε πρώτο στάδιο σύμφωνα με τη φορά της τρίχας. Μετά περάστε το ξυράφι κόντρα στα γένια σε όλο το πρόσωπο.
Βήμα τρίτο: Ξεπλένετε με άφθονο νερό το πρόσωπό σας για να φύγει η σαπουνάδα. Δείξτε προσοχή σε κάτι σημαντικό. Το νερό πρέπει να είναι κρύο για να κλείσουν οι πόροι της επιδερμίδας.
Βήμα τέταρτο: Απλώστε μια απλή ενυδατική κρέμα ή άφτερ σέιβ με κινήσεις μασάζ ή μια ειδική πούδρα. ΄Ετσι θα καταπραύνετε τους ερεθισμούς και θα δώσετε την απαραίτητη θρέψη στο δέρμα σας.
Βήμα πέμπτο: Απλώστε με τα χέρια το άρωμά σας ή ψεκάστε το, ποτέ όμως απευθείας πάνω στο δέρμα που μόλις έχει ξυριστεί! Θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια κρέμα.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ
Οι τριχούλες στη μύτη δεν πρέπει να αμελούνται.
Μπορείται να τις κόβετε με το ειδικό εργαλείο που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών.
Τις τριχούλες των αφτιών αφήστε καλύτερα να τις κόψουν στο κουρείο.
ΜΑΘΕΤΕ ΑΚΟΜΑ...
* Μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό λάδι πριν τη συνηθισμένη κρέμα ή αφρό ξυρίσματος ώστε να μαλακώνουν ακόμα περισσότερο τα γένια ή και να το απλώνετε μόνο του για να διευκολύνει το ξύρισμα. Είναι ιδανικό προιόν για τα ταξίδια σας ή όταν βιάζεστε.
*Η καλύτερη στιγμή για να ξυρίζεστε είναι μετά το μπάνιο-ντους διότι οι υδρατμοί ανοίγουν τους πόρους, κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό οπότε και το ξύρισμα πιο εύκολο.
*Εάν επιλέξετε κρέμα ξυρίσματος, είναι καλύτερα να τη ζεστάνετε πρώτα με τα χέρια σας.
*Η επιλογή του ξυραφιού είναι πολύ σημαντική. Προτιμήστε τα ξυραφάκια με 4-5 λεπίδες που χαρίζουν περισσότερη ασφάλεια και βαθύτερο ξύρισμα με λίγες κινήσεις. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε συχνά τις λεπίδες του ξυραφιού σας (έτσι μειώνετε και τις πιθανότητες μόλυνσης). Αν έχετε πρόβλημα ακμής, καλό είναι να τις αλλάζετε σε κάθε ξύρισμα, αν έχετε σκληρά γένια κάθε 2 χρήσεις, ενώ αν έχετε κανονικά κάθε 3 με 4 χρήσεις.
*Καλό είναι να ξυρίζετε τα δύσκολα σημεία (φαβορίτες, κάτω από τη μύτη, πιγούνι και γύρω από τα χείλη) στο τέλος ώστε να έχουν μαλακώσει περισσότερο τα γένια.
*Εάν τα γένια σας είναι από τη φύση τους μαλακά και η επιδερμίδα σας λεπτή, μπορείτε να ξυρίζεστε εναλλάξ με ξυραφάκι και ξυριστική μηχανή.
ΕΠΙΣΗΣ Αφρός, ζελ ή κρέμα;
Ιδού η απορία...
Να ξέρετε πως ο αφρός είναι ιδανικός για κανονικές επιδερμίδες.
Το ζελ συνιστάται περισσότερο στις λιπαρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, όσο για την κρέμα ξυρίσματος, την προτιμούν οι άνδρες με ξηρή επιδερμίδα.
Πάντως, η ιεροτελεστία ενός καλού ξυρίσματος προυποθέτει πινέλο, καλή σαπουνάδα και λίγο χρόνο παραπάνω!
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ
*Τα γένια των ανδρών μεγαλώνουν με μέσο ρυθμό 0,6 εκατοστό το μήνα.
*΄Ενας άνδρας αναπτύσσει περίπου 8 μέτρα τρίχες στο πρόσωπο σε όλη του τη ζωή.
*Οι 'ανδρες περνούν συνολικά 780 ώρες (32,5 ημέρες της ζωής τους) στο ξύρισμα του προσώπου τους.
*Τα γένια των ανδρών μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τις τρίχες στις μασχάλες ή τα πόδια των γυναικών.
*Κατά μέσο όρο, τα γένια ενός άνδρα έχουν τον ίδιο αριθμό τριχών που υπάρχουν στα πόδια και στις μασχάλες μιας γυναίκας
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ
Κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή στην ιστορία, ανακαλύψαμε πως οι τρίχες του προσώπου στον άνδρα άρχισαν να τον παιδεύουν από τη Νεολιθική εποχή.
Χρησιμοποιούσαν πέτρινες λεπίδες ή κέρατα και χονδροκομμένα τσιμπιδάκια για να απαλλαγούν από τις τρίχες. ΄
Επειτα, στις αρχαίες αιγυπτιακές δυναστείες, οι αριστοκράτες δεν ξύριζαν μόνο το πρόσωπο αλλά και το κεφάλι και το σώμα τους όχι μόνο για λόγους καθαριότητας αλλά και ως μέσο άμυνας στη μάχη.
Για τους' Ελληνες και τους Ρωμαίους τα γένια συμβόλιζαν αρχικά τη σοφία, την ωριμότητα και τον ανδρισμό.
΄Επειτα, η τακτική του ξυρίσματος εξαπλώθηκε στη ρωμαική αυτοκρατορία και τα γένια έγιναν το διακριτικό γνώρισμα των σκλάβων, των υπηρετών και των βαρβάρων.
Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν τα πρώτα κουρεία τα οποία είχαν και έναν κοινωνικό ρόλο αφού αποτελούσαν ένα μέρος όπου οι άνδρες μπορούσαν να συζητήσουν αθλητικά, κοινωνικά αλλά και πολιτικά ζητήματα.
Στο τέλος του 18ου αιώνα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη οι άνδρες άρχιζαν να εμφανίζονται με μούσι και μουστάκι.
Μεταξύ 1800 και 1900 η "χρυσή εποχή" της φαλτσέτας έκανε τα κουρεία μια πολυτέλεια στη ζωή του άνδρα.
Η ριζική όμως αλλαγή στον τρόπο ξυρίσματος γεννιέται το 1901 όταν ο King Camp Gillette εφηύρε το πρώτο ξυραφάκι ασφαλείας.
L' Officiel Hommes
0 Σχόλια