Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

DNA αλόγου στα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ

Ανακαλούνται και από την Ελλάδα τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ - Ποσότητα βρέθηκε με DNA αλόγου στην Τσεχία.
- "Δεν βρήκαμε DNA αλόγου στα κεφτεδάκια, αλλά διακόπτουμε την διάθεσή τους λόγω της ανησυχίας των καταναλωτών", τονίζει η ΙΚΕΑ
- Η ανακοίνωση έγινε μέσω Facebook από την ΙΚΕΑ...... 

- Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ

- Ήδη τα κεφτεδάκια Koettbullar έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια

- Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν προχωρήσει σε μονομερείς αποσύρσεις

Για προληπτικούς λόγους και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την ανίχνευση DNA κρέατος αλόγου σε κεφτεδάκια στα ΙΚΕΑ Τσεχίας, η ΙΚΕΑ Ελλάδας με ανακοίνωσή της στο Facebook τονίζει ότι:

"Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους."
Νωρίτερα, η IKEA ανακοίνωσε ότι σταμάτησε να πωλεί κατεψυγμένα κεφτεδάκια και στα 17 υποκαταστήματά της στη Σουηδία.

Ο Γιόσεφ Ντούμπεν, εκπρόσωπος της τσεχικής κτηνιατρικής υπηρεσίας, η οποία επέχει επίσης ρόλο εθνικού φορέα ελέγχου τροφίμων, επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι βρέθηκε DNA αλόγου σε συσκευασίες που περιέχουν 1 κιλό κατεψυγμένα κεφτεδάκια Koettbullar, που παράγει η σουηδική αλυσίδα τροφίμων Dafgard.

Η IKEA Σουηδίας ανέφερε ότι «οι δικοί της έλεγχοι δεν αποκάλυψαν ίχνη κρέατος αλόγου», αλλά εξαιτίας των «ανησυχιών μεταξύ των καταναλωτών» σταματάει τις πωλήσεις του προϊόντος αυτού στη χώρα.

Η IKEA ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν δεν οδήγησαν στην εύρεση ίχνους κρέατος αλόγου στη Φινλανδία και στη Νορβηγία.

Πάντως η ιταλική θυγατρική της IKEA ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση του προϊόντος στα υποκαταστήματά της.

Εκπρόσωπος της ιταλικής IKEA ανέφερε ότι «σταματήσαμε να πωλούμε στην Ιταλία τα κεφτεδάκια αυτού του σουηδού παραγωγού» (σ.σ. της Familjen Dafgard), σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Τα κεφτεδάκια μας πρέπει να παρασκευάζονται από βοδινό και χοιρινό. Θα κάνουμε ελέγχους για να διαπιστώσουμε την ενδεχόμενη παρουσία DNA» (αλογίσιου κρέατος).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τσεχικής θυγατρικής της IKEA, τα ίδια κεφτεδάκια πωλούνται επίσης σε χώρες όπως η Βρετανία, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο κ.ά., αλλά πλέον πρόκειται να ανακληθούν παντού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια