Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Υπέρηχοι καταργούν το νυστέρι σε κατάγματα

Μια νέα συσκευή που λειτουργεί με υπερήχους φαίνεται ότι θα βοηθήσει χιλιάδες ασθενείς με κατάγματα να αποφύγουν τη χειρουργική επέμβαση.
Η συσκευή λειτουργεί στέλνοντας στα κόκαλα παλμούς υπερήχων, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες δίνει ώθηση στους μηχανισμούς αυτοθεραπείας του οργανισμού, μειώνοντας σημαντικά τον....

χρόνο της αποκατάστασης!.
Η συσκευή ονομάζεται Exogen Ultrasound Bone Healing System και εγκρίθηκε πρόσφατα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βρετανίας.
 Το μέγεθός της είναι μικρότερο από το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, λειτουργεί με μπαταρία, ενώ μπορεί να τη χρησιμοποιήσει κάθε ασθενής στο σπίτι του χωρίς
τη βοήθεια ειδικού, τοποθετώντας τη στο σημείο όπου βρίσκεται το κάταγμα.
Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, η θεραπεία με υπερήχους επιταχύνει σημαντικά την αποκατάσταση των οστών, μειώνοντας τον χρόνο ανάρρωσης κατά 34%. Ωστόσο, σε ό τι αφορά τη νέα συσκευή, αποδείχτηκε ότι ο χρόνος αυτός επιταχύνεται κατά 38% με χρήση μόλις 20 λεπτών τη μέρα από τον ίδιο τον ασθενή, για χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τους πέντε μήνες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το Exogen ενδείκνυται για σύνθετα κατάγματα που συμβαίνουν έπειτα από σοβαρά χτυπήματα, τραυματισμούς σε αυτοκινητικά ατυχήματα, ή σε ασθενείς που πάσχουν από προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
.
 Σ αυτές τις περιπτώσεις τα κατάγματα αργούν πολύ να θεραπευτούν, προφανώς επειδή η παροχή αίματος είναι ελλιπής και οι μηχανισμοί αυτοθεραπείας του οργανισμού υπολειτουργούν.
Η θεραπεία επιβραδύνεται και από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η μακροχρόνια χρήση αντιφλεγμονωδών και αντιπηκτικών φαρμάκων, καθώς και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βρετανίας, η χρήση της συσκευής συνιστάται για κατάγματα που δεν έχουν θεραπευτεί σε διάστημα εννέα (9) μηνών, όμως οι γιατροί επισημαίνουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και νωρίτερα.
Η θεραπεία με υπερήχους χρησιμοποιείται εδώ και περίπου 10 χρόνια για την αποκατάσταση των οστών που έχουν υποστεί κατάγματα, όμως μόνο σε νοσοκομεία και κλινικές
Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια