Πάνω από 700 τραυματίες
Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης στρατηγικής αεράμυνας της Ρωσίας μετά το πλήγμα "Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Συγκεκριμένα στα Ουράλια μετεωρίτες που μπήκαν....
στην ατμόσφαιρα άρχισαν να “σκάνε” στον αέρα.
Από τις ισχυρότατες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας έσπασαν τζάμια κτιρίων αλλά και.....
μικροτραυματισμούς.
Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.
"Υπήρξε βροχή μετεωριτών, χωρίς να πέσουν κομμάτια τους στη Γη.
Ένας μετεωρίτης εξερράγη σε ύψος 10.000 μέτρων πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ” δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Αντιμετώπισης Καταστροφών στο πρακτορείο Ιντερφαξ.
Το ρωσικό RT υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του -αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.
«Σημειώθηκε βροχή μετεωριτών. Ένας μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσελιάμπινσκ.
Από το ωστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια σε πολλές περιοχές» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Ιρίνα Ρόσιους.
Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι η έκρηξη έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο 19όροφο κτίριο όπου βρισκόταν στο κέντρο της πόλης ενώ ακούγονταν στην ευρύτερη περιοχή ήχοι από συναγερμούς αυτοκινήτων.
Ρωσικά πρακτορεία μετέδωσαν –επικαλούμενα ανώνυμες πηγές- ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες σε σχολείο, σε απομακρυσμένη περιοχή των Ουραλίων ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τις ρωσικές αρχές
Το μεγάλο κομμάτι του μετεωρίτη που καταρρίφθηκε από την ρωσική αεράμυνα έπεσε θύμα ενός βλήματος από το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumf.
Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές, ο μετεωρίτης έπεφτε με ταχύτητα περίπου πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου (1600 μέτρα το δευτερόλεπτο) όταν εγκλωβίστηκε από το ραντάρ του S-400 και εκτοξεύθηκε το βλήμα.
Δείτε το βίντεο και ακούστε τον χαρακτηριστικό ήχο από την έκρηξη που προκάλεσε η απευθείας πρόσκρουσή του βλήματος στο ουράνιο σώμα.
1 Σχόλια
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή