1)ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
2) ΓΙΑ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΑΣ
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
3) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
4) ΠΩΣ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ;
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
5) ΓΙΑ ΡΥΖΙ «ΣΠΥΡΩΤΟ»
Προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
6) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ «ΒΥΘΙΣΤΟΥΝ.» ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΙΚ
Πριν τυλίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
7) ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΠΟΣ;
Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.
8) ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνεια της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
9) ΠΩΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
10) ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΗ ΦΕΤΑ;
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
11) ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανα, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
12) ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ «ΖΟΥΜΕΡΟ» ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ;
Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντας το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1' σε φούρνο μικροκυμάτων.
Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.
2) ΓΙΑ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΚΡΕΑΣ
Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.
3) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
4) ΠΩΣ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ;
Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.
5) ΓΙΑ ΡΥΖΙ «ΣΠΥΡΩΤΟ»
Προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.
6) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ «ΒΥΘΙΣΤΟΥΝ.» ΟΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΙΚ
Πριν τυλίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.
7) ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΠΟΣ;
Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.
8) ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ
Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη. Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνεια της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.
9) ΠΩΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.
10) ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΩ ΤΗ ΦΕΤΑ;
Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.
11) ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανα, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.
12) ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ «ΖΟΥΜΕΡΟ» ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ;
Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντας το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1' σε φούρνο μικροκυμάτων.
0 Σχόλια