Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένας φούρνος - πρότυπο σε χωριό 11 κατοίκων

"Φούρνος ο παράδεισος".
Μεγάλωσε στη Σάντα Ρίτα, σε ένα μικροσκοπικό χωριό 11 κατοίκων στην καρδιά της Σικελίας.
 Ήταν όλοι συγγενείς και γείτονες.
Μοναδική επαγγελματική διέξοδος για τον νεαρό Μαουρίτσιο Σπινέλο ήταν η φυγή.
"Να φύγεις, όπως και οι υπόλοιποι. Δεν υπάρχει δουλειά εδώ" τον συμβούλευαν οι.....

συγχωριανοί του.
Ο Μαουρίτσιο, ωστόσο, είχε το δικό του όραμα για τον τόπο του: Φρεσκοψημένο ψωμί για να γεμίσει μυρωδιές και ζεστασιά τη ζωή τους.
Κι όχι με τον συμβατικό τρόπο.
Ο νεαρός Ιταλός έχτισε τον δικό του παράδεισο, ένα οργανικό φούρνο που έδωσε ζωή σε ένα χωριό - φάντασμα.
Σύντομα το "γκουρμέ ψωμί" του έγινε διάσημο και κέρδισε τον τίτλο του "καλύτερου ψωμιού της Ιταλίας".
Το επιβεβαίωσαν εγγράφως και επωνύμως οι γευσιγνώστες - δημοσιογράφοι του διαδικτυακού τόπου Cronache di Gusto.
"Όταν ανακάλυψα το οργανικό αλεύρι, ανακάλυψα τον κόσμο μου" καταθέτει.
Ο Μαουρίτσιο, πατέρας σήμερα δύο αγοριών, του Σαλβατόρε και του Μάρκου, νιώθει δικαιωμένος που δεν άφησε τον τόπο του.
"Πολλοί από αυτούς που έφυγαν για τις πόλεις είναι σήμερα άνεργοι. Εγώ έμεινα και έχω το μονοπώλιο των γύρω περιοχών".
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια