.
Γλυκιά κυδωνόπαστα!Υλικά:
5 κυδώνια
1 κιλό ζάχαρη
2 λεμόνια
Εκτέλεση Συνταγής:
Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κυδώνια, και τα βάζουμε μέσα στο νερό με το λεμόνι. Στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα, την οποία γεμίζουμε με νερό και βράζουμε τα κυδώνια μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν τα κυδώνια είναι έτοιμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη θερμότητα, αφαιρούμε το νερό και αφήνουμε τα κυδώνια να κρυώσουν εντελώς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το μπλέντερ κάνουμε τα κυδώνια πουρέ.
Τοποθετούμε μία λαδόκολα πάνω σε ένα ταψί και τη λαδώνουμε ελαφρά. Τοποθετούμε τον πουρέ κυδωνιού, τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μέσα σε μία κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε το μίγμα σε χαμηλή θεοκρασία μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το μίγμα στον πάτο της κατσαρόλας.
Το μαγείρεμα θα διαρκέσει περίπου 1 έως 2 ώρες. Περιχύνουμε το μίγμα πάνω από το ταψί με τη λαδόκολα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν κόψουμε το γλυκό.
0 Σχόλια