Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεγάλες σταρ εξομολογούνται πως είναι ομοφυλόφιλες

Με τη συγκινητική και άκρως αξιοπρεπή εξομολόγησή της σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό της στη φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών η Τζόντι Φόστερ έκανε -μακράν- ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή «coming out» στην ιστορία του Χόλιγουντ και ήρθε να προστεθεί στη -σχετικά μικρή- λίστα των γυναικών σταρ που βρήκαν το θάρρος να παραδεχτούν δημόσια ότι αγαπούν γυναίκες.
Από τις πρώτες διδάξασες θεωρείται η....

Ελεν ντε Τζένερες, η οποία επέλεξε το 1997 να κάνει τη δική της δημόσια εξομολόγηση πιο ηχηρή, με διπλό «χτύπημα»: η ηθοποιός και παρουσιάστρια παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Time» ότι είναι ομοφυλόφιλη, την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή που και η ηρωίδα που υποδυόταν στην κωμική σειρά «Ellen» έκανε το ίδιο. «Δεν ήθελα ποτέ να είμαι η λεσβία ηθοποιός. Δεν ήθελα να είμαι εκπρόσωπος της γκέι κοινότητας. Ποτέ. Το έκανα για τη δική μου αλήθεια», είχε πει τότε στο περιοδικό. Το 2004, ύστερα από μια σειρά αποτυχημένων σχέσεων, η Ντε Τζένερες γνώρισε την Πόρσια ντε Ρόσι, με την οποία παντρεύτηκε τον Αύγουστο του 2008. Η Ντε Ρόσι από την πλευρά της μίλησε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία της το 2005, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Details».
Αν και αρχικά είχε καταφέρει να ξεγελάσει το κοινό ότι ήταν ερωτευμένη με τον Τομ Κρουζ, η ηθοποιός Rosie O'Donnell είχε ανέκαθεν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Το 1997 γνώρισε και ερωτεύτηκε την Κέλι Κάρπεντερ, ωστόσο διατηρούσε κρυφή τη σεξουαλική της ταυτότητα μέχρι το 2002. «Είμαι λεσβία. Δεν ξέρω γιατί ο κόσμος κάνει τόσο μεγάλο ντόρο γύρω από το θέμα της ομοφυλοφιλίας», είχε πει τότε χαρακτηριστικά. Εκτοτε έκανε δύο γάμους και απέκτησε δύο παιδιά. Σήμερα είναι παντρεμένη με μια γυναίκα που δεν έχει σχέση με τη σόουμπιζ, τη Μισέλ Ράουντς.
Το coming out της Melissa Etheridge ωστόσο, δεν έγινε εξίσου συνειδητά. Αν και δέχτηκε να πάει στον χορό των ομοφυλόφιλων που έγινε στο πλαίσιο της πρώτης ορκωμοσίας του Μπιλ Κλίντον τον Ιανουάριο του 2003, δεν είχε αποφασίσει να μιλήσει δημόσια για τις σεξουαλικές προτιμήσεις της, μέχρι που της ζητήθηκε να βγάλει λόγο στη διάρκεια της βραδιάς. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ, είμαι πολύ περήφανη που είμαι λεσβία όλη μου τη ζωή», είπε αυθόρμητα και συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε κάνει μόλις το πλήθος ξέσπασε σε ζητωκραυγές.
Αντίθετα, η δημόσια εξομολόγηση της Joanna Johnson ήρθε κατόπιν ώριμης σκέψης, μόλις πέρυσι. Η «Καρολάιν» της «Τόλμης και Γοητείας» έγινε η πρώτη ηθοποιός καθημερινής τηλεοπτικής σειράς στις ΗΠΑ που παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «TV Guide». «Η καθημερινή σειρά είναι διαφορετική από την εβδομαδιαία, το θέατρο ή τον κινηματογράφο. Υπάρχει μεγαλύτερη οικειότητα ανάμεσα στους θεατές και τους ήρωες. Πιστεύουν ότι είσαι στην πραγματικότητα το πρόσωπο που υποδύεσαι. Γι’ αυτό και φοβόμουν ότι δεν θα έβρισκα δουλειά ως ηθοποιός, αν ο κόσμος γνώριζε ότι είμαι λεσβία» είπε η 50χρονη ηθοποιός, η οποία είναι παντρεμένη κι έχει ήδη δύο παιδιά με τη σύντροφό της, Μισέλ Ανιού.
Η μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο ήρθε από τη Cynthia Nixon, η οποία το 2003 χώρισε ύστερα από δεκαπέντε χρόνια γάμου από τον σύζυγό της, για να συζήσει με την Κριστίν Μαρινόνι. «Ημουν με άντρες όλη μου τη ζωή και ποτέ μου δεν είχα ερωτευτεί γυναίκα. Οταν μου συνέβη, δεν το βρήκα παράξενο. Είμαι απλά μια γυναίκα ερωτευμένη με μια άλλη γυναίκα», παραδέχτηκε το 2007.
Οι λιγότερο θαρραλέες
Η σχέση της Λίντσεϊ Λόχαν με τη Σαμάνθα Ρόνσον μπορεί να απασχόλησε πολλές φορές τα πρωτοσέλιδα των tabloids, ωστόσο η ίδια ουδέποτε έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ομοφυλόφιλη.
Αντίστοιχα, σε διάψευση δικής της, παλαιότερης δήλωσης ότι είναι bisexual προχώρησε πριν από μερικούς μήνες η Νίκι Μίναζ, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Rolling Stone» ότι είχε πει εσκεμμένα ψέματα στην αρχή της καριέρας της, για να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά της.
Σε ετεροχρονισμένη αποκάλυψη προχώρησε όμως και η σταρ των «X-files», Gillian Anderson, η οποία παραδέχτηκε ότι δοκίμασε την ομοφυλοφιλική σχέση πριν από είκοσι χρόνια, αλλά την άφησε πίσω της,
ενώ η Dolly Parton και η Oprah Winfrey δεν έχουν κουραστεί ακόμα να διαψεύδουν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις που τους χρεώνουν διάφορα δημοσιεύματα εδώ και αρκετά χρόνια.
Espressonews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια