Από τότε που το ωραίο φύλο έκανε αισθητή την παρουσία του στον επαγγελματικό στίβο δεν περνάει 10ετία δίχως να αναδείξει και ένα επάγγελμα, το οποίο στα μάτια των νέων γυναικών φαντάζει ως το ιδανικό ή αυτό που έχει τη μεγαλύτερη λάμψη.
Την 10ετία του 1950 ξεχώρισε το επάγγελμα της αεροσυνοδού, τη 10ετία του '60 του μοντέλου, τα "σέβεντις" η μουσική σκηνή ασκούσε τη μεγαλύτερη γοητεία, η 10ετία του '80 ανέδειξε τις γυναίκες στον τομέα των επιχειρήσεων, ενώ τα '90ς πιο δημοφιλές επάγγελμα ήταν.....
υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων.
Με το τέλος της 10ετίας του 2000, ως δημοφιλέστερο γυναικείο επάγγελμα, σύμφωνα με τους Βρετανούς, αναδεικνύεται αυτό της στυλίστριας.
Μια σχετικά νέα ειδικότητα, η οποία αυτή τη στιγμή αποτελεί το όνειρο εκατομμυρίων κοριτσιών σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τους "Sunday Times" έχουν διπλασιασθεί οι αιτήσεις για μια θέση στο Κολέγιο Μόδας του Λονδίνου, το οποίο δίνει πτυχίο Στιλιστικής και Φωτογραφίας.
Πρόκειται για έναν τίτλο σπουδών, ο οποίος αποτελεί το εισιτήριο για το λαμπερό κόσμο των επωνύμων και υπόσχεται πλουσιοπάροχες αμοιβές.
Μια επιτυχημένη εκπρόσωπος του επαγγέλματος μπορεί να κερδίσει ακόμη και 6.000€ ημερησίως, αρκεί βέβαια να κινείται στα κατάλληλα κυκλώματα και να διαθέτει ταλέντο αντάξιο των προσδοκιών της.
Η πιο αξιοπρόσεκτη ιδιομορφία του επαγγέλματος είναι ότι διαθέτει πολλές παραλλαγές.
Υπάρχουν στιλίστριες οι οποίες αναλαμβάνουν να ανανεώσουν την εικόνα ενός ήδη διάσημου σταρ, όπως π.χ. η Μαρία Σέρα άλλαξε το "λουκ" της Γκουίνεθ Παλτροου στην περιοδεία για την προώθηση της ταινίας "Iron Man".
Άλλες, πάλι, δημιουργούν αστέρια από πολλά υποσχόμενους νεαρούς καλλιτέχνες, όπως π.χ. έκανε ο Νίκολα Φορμιτσέτι για την τραγουδίστρια Lady Gaga, η οποία μετατράπηκε σε αστέρι πρώτου μεγέθους σε χρόνο-ρεκόρ, κυρίως εξαιτίας των εκκεντρικών ενδυματολογικών της επιλογών.
Οι περισσότεροι στιλίστες, πάντως απασχολούνται κυρίως στον περιοδικό Τύπο, όπως π.χ. η Ελληνίδα Σοφία Νεοφύτου, η οποία διαπρέπει στη Βρετανία ως εκδότρια του περιοδικού "10 Μagazine" και διευθύντρια δημιουργικού και μόδας στο " Harper's Bazaar".
Φυσικά, ο τίτλος της πρωτοπόρου στον τομέα ανήκει στη θρυλική εκδότρια της αμερικανικής "Vogue", Αν Ουίντουρ, η οποία όσο ακόμη εργαζόταν για τη βρετανική έκδοση της "βίβλου της μόδας" φρόντισε να προβάλει πάντα τη δουλειά των ατόμων που κάλυπταν τον τομέα της μόδας και του styling για το περιοδικό.
Μια ακόμη κατηγορία αφορά τους στιλίστες οι οποίοι εργάζονται για λογαριασμό των μεγάλων οίκων μόδας, με λαμπρότατα παραδείγματα αυτό της Καρίν Ρόιτφελβτ (εκδότρια της γαλλικής "Vogue" και στιλίστρια του Τομ Φορντ) και της Κέιτι Γκραντ, η οποία έχει εργαστεί για τους Mark Jacobs, Louis Vuitton, Prada, Calvin Klein, ενώ παράλληλα εργάζεται και ως εκδότρια μόδας σε περιοδικά της Conde Nast.
Η τελευταία και πιο εντυπωσιακή κατηγορία του επαγγέλματος περιλαμβάνει τα φαινόμενα του κλάδου που μεταμόρφωσαν τους celebrities τους οποίους ανέλαβαν, σε πιο λαμπερά αστέρια.
Η Ρέιτσελ Ζόι είναι ίσως η πιο καταξιωμένη σε αυτήν την κατηγορία.
Έχει δουλέψει με τη Λίντσει Λόχαν και τη Νικόλ Ρίτσι και διαθέτει τη δική της εκπομπή στην αμερικανική τηλεόραση.
Διόλου τυχαία, δε, είναι το πρώτο όνομα το οποίο έρχεται στο μυαλό των νεαρών κοριτσιών, όταν τα ρωτούν γιατί θα ήθελαν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα.
ΕΤ
- ΑΡΧΙΚΗ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
- _Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
- _ΥΓΕΙΑ
- _ΑΝΑΠΗΡΙΑ
- _ΚΟΣΜΟΣ
- _ΕΛΛΑΔΑ
- _ΝΕΑ
- _ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- LIFESTYLE
- _ΣΟΟΥ ΜΠΙΖ
- _SHOWBIZ
- _VIDEO
- _ΜΟΔΑ
- _ΟΜΟΡΦΙΑ
- _ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
- _ΖΩΔΙΑ
- ΘΕΜΑΤΑ
- _ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- _ΔΙΑΦΟΡΑ
- _HUMOR
- _ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
- _ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- _ΠΑΡΑΞΕΝΑ
- _ΓΙΟΡΤΕΣ
- Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- ΑΡΧΕΙΑ
- _ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
- _FACEBOOK
- _TWITTER
- _YOUTUBE
0 Σχόλια