Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Hobbit: Χόμπιτ - Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς συναντάμε τον Μάρτιν Φρίμαν, ενώ ο Ίαν Μακ Κέλεν επιστρέφει στον ρόλο του Γκάνταλφ του Γκρίζου, η Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Γκαλάντριελ, ο Άντι Σέρκις στον ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ στον ρόλο του Φρόντο.
Ο Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι συμπληρώνουν το.....

καστ, στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων, Θορ και Θρέιν, αντίστοιχα.
Λίγα χρόνια μετά το φινάλε του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», ο βραβευμένος με Όσκαρ Πίτερ Τζάκσον επαναφέρει τα μυστικά της Μέσης Γης στη Μεγάλη Οθόνη με άλλο ένα επικό παραμύθι! Το κινηματογραφικό «Χόμπιτ» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζ. Ρ. Τόλκιν και θα ολοκληρωθεί σε 3 μέρη (αρχής γενομένης με το «Αναπάντεχο Ταξίδι» που έρχεται στις 13 Δεκεμβρίου), όλα γυρισμένα σε ψηφιακό 3D, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Επιστροφή στη Μέση Γη
Η δράση της ταινίας τοποθετείται στη Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τα γεγονότα του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», τη μεγαλειώδη τριλογία που σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας με την «Επιστροφή του Βασιλιά». Οι ταινίες «Χόμπιτ» ακολουθούν το ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή προκειμένου να απελευθερωθεί η Έρεμπορ, το χαμένο βασίλειο των Νάνων που έχει κατακτηθεί πριν από πολύ καιρό από τον τρομερό δράκο Σμάουγκ.
Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα προσεγγίσει αιφνίδια το χόμπιτ και χάρη σε αυτόν ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς συναντάμε τον Μάρτιν Φρίμαν. Ο Ίαν Μακ Κέλεν ενσαρκώνει ξανά τον Γκάνταλφ τον Γκρίζο και η Κέιτ Μπλάνσετ την Γκαλάντριελ, ενώ ο Άντι Σέρκις έχει το ρόλο του Γκόλουμ και ο Ελάιτζα Γουντ του Φρόντο. Ο Τζέφρι Τόμας και ο Μάικ Μιζράχι συμπληρώνουν το καστ στους ρόλους των Βασιλιάδων των Νάνων (Θορ και Θρέιν αντίστοιχα).
Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (2012) - The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Στο υπόλοιπο καστ περιλαμβάνονται οι Ρίτσαρντ Άρμιταζ, Γκράχαμ ΜακΤάρβις, Ίαν Χολμ, Κεν Σκοτ, Έινταν Τέρνερ, Ντιν Ο' Γκόρμαν, Μαρκ Χάντλοου, Τζεντ Μπρόφι, Άνταμ Μπράουν, Τζον Κάλεν, Πέτερ Χάμπλτον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μίκαελ Πέρσμπραντ, Λι Πέις, Λουκ Έβανς, Μπίλι Κόνολι, Μπάρι Χάμφρις, Κρίστοφερ Λι, Εβάντζελιν Λίλι, Ορλάντο Μπλουμ και Τζον Ρολς.
Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (2012) - The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Ο μακρύς δρόμος για τις αίθουσες
Ο σκηνοθέτης, παραγωγός και συνσεναριογράφος της ταινίας Πίτερ Τζάκσον αλλά και η Φραν Γουόλς είχαν δείξει ενδιαφέρον για το «Χόμπιτ» το 1995 και μάλιστα απευθύνθηκαν στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον παραγωγό του Τζάκσον. Παρ' όλα αυτά απογοητεύτηκαν, διότι τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά των βιβλίων τα είχε ο Σολ Ζαντζ, ενώ τα δικαιώματα διανομής ανήκαν στη United Artists. Οι προσπάθειες του Γουάινσταϊν να αποκτήσει τα δικαιώματα απέτυχαν, και έτσι ζήτησε από τον Τζάκσον να προχωρήσει με την κινηματογραφική μεταφορά ενός άλλου βιβλίου, του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», που εκ του αποτελέσματος δεν του βγήκε καθόλου σε κακό! Η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έγινε σε παραγωγή της New Line Cinema, ενώ τα δικαιώματα για το «Χόμπιτ» έληγαν το 2010.
Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (2012) - The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο του 2006 η Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), σήμερα ιδιοκτήτρια της United Artists, εξέφρασε ενδιαφέρον να συνεργαστεί με τη New Line και τον Τζάκσον και να γυρίσουν το «Χόμπιτ». Ακολούθησε έντονη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Πίτερ Τζάκσον και της New Line σχετικά με τα δικαιώματα για την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματος του franchise.
Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (2012) - The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Η υπόθεση έληξε τον Σεπτέμβριο του 2009, αλλά το ποσό του συμβιβασμού παραμένει άγνωστο.
Αρχικά σκηνοθέτης του «Xόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι» ήταν ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος δήλωσε πως υπήρξε μεγάλος λάτρης των ταινιών του Τζάκσον. Μα το 2010 ο Ντελ Τόρο αποχώρησε από το project εξαιτίας των καθυστερήσεων στο σενάριο -και πράγματι γίνονταν αλλαγές σχεδόν κάθε εβδομάδα εξαιτίας απανωτών νέων ιδεών!
Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (2012) - The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Ο παγκόσμιος αντίκτυπος του «Χόμπιτ»
Μια τέτοιου μεγέθους υπερπαραγωγή και ένα franchise με εκατομμύρια φίλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη έχει σίγουρα τον αντίστοιχο αντίκτυπο, και μάλιστα όταν συνδυάζονται με τις προωθητικές ενέργειες του «Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι». Άλλωστε ποιος δεν γνωρίζει για τις Marathon Days και ανάλογου ύφους ενέργειες για το promo του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», όπου οι θεατές πήγαιναν στις αίθουσες και αλλού ντυμένοι σαν τους πρωταγωνιστές και κουβαλώντας τόξα και σπαθιά; Ανάλογες δράσεις βλέπουμε και με το «Χόμπιτ»
n
Τον προηγούμενο Νοέμβριο η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand έβαλε ένα χόμπιτ, ένα θηλυκό ξωτικό και το περιβόητο Γκόλουμ να περιγράφουν στους επιβάτες τους κανονισμούς ασφαλείας των αεροσκαφών και να τους δείχνουν πώς πρέπει να φορούν τη ζώνη τους. Ο Simon Dale από την Ουαλία προχώρησε ακόμη παραπέρα, αφού διαμόρφωσε το σπίτι του έτσι ώστε να μοιάζει με των χόμπιτ. Μα και η Microsoft, στο πλαίσιο της προώθησης του Windows Phone 8, σκοπεύει να επιστρατεύσει τους χαρακτήρες της ταινίας για τη διαφήμισή του! Τέλος, στη Ν. Ζηλανδία, αλλά και η παγκόσμια πρεμιέρα του «Χόμπιτ» στις 28/11) οι δρόμοι κατακλύστηκαν από γλυπτά των ηρώων της ταινίας, ενώ η κυβέρνηση κυκλοφόρησε μέχρι και νομίσματα (!) με τους χαρακτήρες του «Χόμπιτ», τα οποία μάλιστα έχουν και συλλεκτική αξία.
n
Μέχρι και παμπ για Χόμπιτ έφτιαξαν οι Νεοζηλανδοί! Βέβαια υπάρχει και η αρνητική πλευρά, καθώς σύμφωνα με έντονες καταγγελίες ζωόφιλων στα γυρίσματα της ταινίας έχασαν τη ζωή τους 27 ζώα (άλογα, κατσίκες, κοτόπουλα κ.ά.) λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν.
Ήξερες ότι...
- ...οι Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ντέιβιντ Τέναντ, Σάια ΛεΜπεφ, Τζέιμς ΜακΑβόι, Έριν Άρκιν και Τόμπι ΜακΓουάιρ ήταν υποψήφιοι για το ρόλο του Μπίλμπο Μπάγκινς, πριν αυτός ανατεθεί στον Μάρτιν Φρίμαν;
- ...τα ονόματα των ηρώων της ταινίας και κυρίως των νάνων είναι συνδυασμοί αγγλικών και σκανδιναβικών λέξεων;
- ...ο Τζεντ Μπρόφι, που εμφανίζεται στην ταινία σαν «Νόρι», είναι πατέρας του Σάντουιν Μπρόφι, που είχε ρόλο στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά»;
-...στο βιβλίο το Γκόλουμ εμφανίζεται μονάχα σε μία σκηνή;
- ...οι Μάρτιν Φρίμαν και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς πρωταγωνίστησαν μαζί και στη σειρά «Sherlock»;
- ...οι ταινίες «Hobbit: The Desolation of Smaug» και «Hobbit: There and Back Again», που θα ολοκληρώσουν την τριλογία, θα προβληθούν στις 13 Δεκεμβρίου 2013 και 18 Ιουλίου 2014 αντίστοιχα;
Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι (2012) - The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Χόμπιτ : Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι - στους κινηματογράφους. 
Για κριτικές, αίθουσες & ώρες προβολών κάντε κλικ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια