Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Dressing για φρουτοσαλάτες 🍓🍇🍍🍊

.
Α΄ .
Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 κ.σ. ξίσμα από lime
Τρόπος μαγειρέματος:
Ανακάτεψε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και άσε να πάρουν βράση
Συνέχισε το βράσιμο για 1 λεπτό να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά
Πρόσθεσε το βασιλικό και το ξίσμα lime και ανακάτεψε καλά.
Άφησε το μείγμα να κρυώσει και πέρασε το σιρόπι σου από σουρωτήρι
Ανάμειξε όλα τα φούτα σου μαζί σε μια σαλατιέρα και ράντισε με το σιρόπι

Β΄.
Συστατικά:
120 γρ. λευκη σοκολατα
60 γρ. εβαπορε
140 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. λικερ επιλογης(λιμοντσελο η δικη μου)
ξυσμα λεμονιου
Τρόπος μαγειρέματος:
Ζεσταίνουμε την κρ.γαλακτος με το γαλα και το ξυσμα και την ριχνουμε πανω στη σοκολατα καυτη.
Ανακατευουμε να λιωσει καλά.
Προσθετουμε το λικερ.
Περιχυνουμε τα φρούτα και βαζουμε στο ψυγειο ώσπου να σερβιρουμε.

Γ΄.
Συστατικά:
1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά καρυδόψιχα χονδροκοπανισμένη
Τρόπος μαγειρέματος:
Ανάμειξε όλα τα φούτα σου με τα 2 υλικά.

Δ΄.
Συστατικά:
¼ κούπα σπασμένα ψημένα αμύγδαλα
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Τρόπος μαγειρέματος:
Χτυπάμε στο σέικερ το μηλόξυδο, το μέλι και τη ζάχαρη.
Περιχύνουμε το μείγμα στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως.

Ε΄.
Συστατικά:
¼ φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι γιαούρτι φράουλα
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορους
Τρόπος μαγειρέματος:
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα φρούτα και τις σταφίδες.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε.
ΣΤ΄.
Συστατικά:
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλιτζάνι χυμό ανανά
1 φλιτζάνι παγωμένο συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
½ ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μέλι
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Φρούτα εποχής
Τρόπος μαγειρέματος:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το αλεύρι, τους χυμούς, τη ζάχαρη και το μέλι.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για δύο λεπτά, ή μέχρι το μείγμα να δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Περιχύνουμε τα φρούτα και σερβίρουμε.

Ζ΄.
Συστατικά:
60 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. κρέμα γάλακτος light
30 γρ. λικέρ (amaretto, baileys, limoncello)
ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
Τρόπος μαγειρέματος:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα.
Κόβουμε σε ένα μπώλ τη σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα και πριν βράσει την ρίχνουμε στο μπώλ.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το λικέρ.
Περιχύνουμε στα φρούτα και σερβίρουμε.

Η΄.
Συστατικά:
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
3 φέτες ανανά κομπόστα
Χυμό απο 1-2 λεμόνια
Τρόπος μαγειρέματος:
Ρίξτε πάνω στα φρούτα το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο και ρίξτε το πάνω απο τα φρούτα πριν τα σερβίρετε!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια