Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φάρμακο για το πάρκισον, τον έκανε σεξομανή και τζογαδόρο!

Εθισμός στο σεξ και στον τζόγο. 
Αυτές ήταν οι παρενέργειες του φαρμάκου Requip, κατασκευασμένου  για τη θεραπεία του Πάρκινσον, αλλά τελικά προορισμένου να δημιουργεί σεξουαλικές και χαρτοπαιχτικές εξαρτήσεις.
Η κατασκευάστρια εταιρία του φαρμάκου βρέθηκε στο ......

εδώλιο. Κατήγορος; Ένας "Γάλλος ασθενής" από τη Νάντη, που μετά τη συστηματική λήψη της θεραπείας του μεταμορφώθηκε σε αρρωστημένο τζογαδόρο και υπερσεξουαλικό ον, που αναζητούσε στο διαδίκτυο απελπισμένα ακόμα και ομοφυλοφιλικές συνευρέσεις, με αποτέλεσμα μέχρι και να βιαστεί και να αποπειραθεί αυτοκτονία.

Ο Ντιντιέ Ζαμπάρ και η σύζυγός του βγήκαν από την αίθουσα του δικαστηρίου με ένα χαμόγελο ικανοποίησης. Ήταν οι νικητές της δικαστικής αναμέτρησης. Είχε προηγηθεί ένα ξέσπασμα σε γοερά κλάματα του 52χρονου μέσα στην αγκαλιά της γυναίκας του και ενώπιον του ακροατηρίου, αφού το δικαστήριο της Ρεν επιβεβαίωσε την ευθύνη της φαρμακοβιομηχανίας.
"Κατέστρεψε τη ζωή μας. Είναι μαι μεγάλη ημέρα έπειτα από επτά χρόνια μάχης. Είμαι ευτυχισμένος που αποδόθηκε δικαιοσύνη για τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου" κατέθεσε με συγκίνηση ο Ντιντιέ, του οποίου η δικαστική νίκη μεταφράζεται σε αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Όσο για την πρακτική μετάφραση των παρενεργειών του φαρμάκου; Η απώλεια των οικογενειακών οικονομιών και η κλοπή των τραπεζικών δεδομένων συναδέλφων και φίλων, με μοναδικό σκοπό να συνεχίσει να τζογάρει. Σύνολο; 82.000 ευρώ, σύμφωνα με τους συνηγόρους του.

"Το Requip είναι ένα καλό φάρμακο. Παρέχει αναμφίβολα θεραπεία στα συμπτώματα όσων πάσχουν από Πάρκινσον" διασαφήνισε ο Γάλλος ασθενής, "Αλλά δεν είναι τίμιο να μη γνωστοποιούνται οι παρενέργειές του"d
dathanasopoulou@dimokratianews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια