Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Ομπάμα νικητής των εκλογών

Μετά από μία σκληρή αναμέτρηση, ο Μπαράκ Ομπάμα εξασφάλισε την παραμονή του στο Λευκό Οίκο για μία δεύτερη προεδρική θητεία.
Στις 6:00 το πρωί, το CNN και τα περισσότερα αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα «ανακήρυξαν» τον Ομπάμα νικητή, έπειτα από μία εκλογική βραδιά που κράτησε την Αμερική και τον κόσμο ολόκληρο με κομμένη την ανάσα, εξαιτίας της.....
οριακής μάχης που δόθηκε σε πολιτείες-κλειδιά. Την προεδρική νίκη έδωσε ο «μαγικός» αριθμός των 303 εκλεκτόρων, έναντι των 203 εκλεκτόρων του Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχτηκε νικητής, μεταξύ άλλων, σε Νιου Χαμσάιρ, Καλιφόρνια, Ουάσινγκτον, Χαβάη, Μινεσότα, Κονέκτικατ, Γουινσκόνσιν, Μέιν, Μέριλαντ, Ντέλαγουερ, Μίσιγκαν, Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ.
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Μιτ Ρόμνεϊ επικράτησε σε Αριζόνα, Αιντάχο,Τζόρτζια, Αλαμπάμα, Βόρεια και Νότια Καρολίνα, Κεντάκι, Τενεσί, Οκλαχόμα, Λουιζιάνα, Νεμπράσκα, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Μιζούρι, Τέξας, Μισισίπι, Μοντάνα και Γουαιόμινγκ.
Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας.
Οι Ελληνοαμερικανοί  Τζον Σαρμπάνης, Δημοκρατικός από το Μέριλαντ και Γκας Μπιλιράκης, Ρεπουμπλικανός από την Φλόριντα και συμπρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου" επανεκλέγονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Επίσης, επανεκλέγεται η Νίκη Τσόνγκα, Δημοκρατική από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του αείμνηστου Ελληνοαμερικανού γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόνγκα.
Νικητής στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση είναι και ο σταθερός υποστηριχτής των ελληνικών θέσεων Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος επανεκλέγεται στη θέση που κατέχει στη Γερουσία από την πολιτεία Νιου Τζέρσεϊ.
Στη Νέα Υόρκη επανεκλέγεται η δημοκρατική βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι, συμπρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου" στη Βουλή.
 "Σας ευχαριστώ" το μήνυμά του από το twitter

Λίγο πριν τις 7 (ώρα κύπρου), ο Μπαράκ Ομπάμα κάνει για πρώτη φορά αναφορά στη νίκη του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
"Αυτο (η επανεκλογή) έγινε εξαιτίας σας. Σας ευχαριστώ. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Έτσι περάσαμε την προεκλογική εκστρατεία. Αυτοί είμαστε. Σας ευχαριστώ" έγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος και υπέγραψε με τα αρχικά του.
Εξάλλου, λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, (8 ώρα Κύπρου) ο Μιτ Ρόμνεϊ μιλώντας στους υποστηρικτές του στο στρατηγείο του στη Βοστόνη, ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον συνεχάρη για τη νίκη του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.
Παρότι αρχικά είχε μεταδοθεί ότι ο Ρόμνεϊ είχε τηλεφωνήσει αμέσως μετά την ανακήρυξη του Ομπάμα ως νικητή από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, το τηλεφώνημα καθυστέρησε, εν αναμονή της επιβεβαίωσης με πραγματικές ψήφους 23 πολιτειών. «Προσεύχομαι ο πρόεδρος να επιτύχει στην καθοδήγηση του έθνους μας», είπε ο Μιτ Ρόμνεϊ. «Εύχομαι να κατόρθωνα να οδηγήσω εγώ το έθνος μας σε άλλη κατεύθυνση, αλλά ο λαός αποφάσισε διαφορετικά», ανέφερε επίσης.
SigmaLive

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια