Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπράμ Στόκερ και ο Δράκουλας

Ο Ιρλανδός συγγραφέας Μπάμ Στόκερ, γεννήθηκε σαν σήμερα 8 Νοεμβρίου πριν πριν 165 χρόνια ακριβώς στο Κλόνταρφ της Ιρλανδίας και είναι γνωστός σε όλους μας για το μυθιστόρημά του "Ο Δράκουλας".
Πριν από την συγγραφή του Δράκουλα,ο Στόκερ πέρασε πολύ χρόνο ερευνώντας.....
Ευρωπαϊκή λαογραφία και μυθολογικές ιστορίες των βαμπίρ.
Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1897. Ανήκει στην παράδοση της γοτθικής λογοτεχνίας και αποτελεί επιστολικό μυθιστόρημα, η δράση του οποίου εκτυλίσσεται μέσα από επιστολές ή ημερολογιακές καταγραφές των χαρακτήρων του. Ο Στόκερ, για να γράψει τον Δράκουλα, μελέτησε κι εμπνεύστηκε από άλλες δουλειές με βρικόλακες, όπως Το Βαμπίρ του δόκτωρ Τζον Πολιντόρι, από την Καρμίλα του Τζόζεφ Σέρινταν Λε Φανού και από τις Δεισιδαιμονίες Τρανσυλβανίας της Έμιλυ Γκέραρντ.
Η ανταπόκριση γαι το βιβλίο αυτό εκείνη την εποχή ήταν μάλλον μέτρια και μόνο μετά το θάνατο Στόκερ το μυθιστόρημα έγινε πολύ δημοφιλές.
Το 1878 παντρεύτηκε την Φλόρενς Μπάλκομπ, που ήταν πρώην σύζυγος του Όσκαρ Ουάιλντ. Το ζευγάρι μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου ο Στόκερ έγινε για 27 χρόνια διευθυντής επιχειρίσεων του Θεάτρου Λυσόμ, ιδιοκτησία του Άγγλου ηθοποιού και φίλου του Στόκερ, Χένρι Ίρβινγκ, . Ο Στόκερ απέκτησε ένα μονάχα παιδί, τον Ίρβινγκ Νοέλ Στόκερ, που γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου το 1879.
Άλλα του έργα: Το Πέρασμα του Φιδιού (1890), Μις Μπέτυ (1898, Το Μυστήριο της Θάλασσας (1902), Το Κόσμημα των Εφτά Αστεριών (1903, Ο Άνθρωπος, επίσης γνωστό ως Οι Πύλες της Ζωής (1905)
Ο Αβραάμ "Μπραμ" Στόκερ πέθανε στις 20 Απριλίου του 1912 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Η σορός του αποτεφρώθηκε και η τεφροδόχος του βρίσκεται στο μαυσωλείο του Golders Green στο Λονδίνο.
Πόπη Π

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια