Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Με επεισόδια, μολότοφ, χημικά, αλλά και υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ σημαδεύτηκε η μεγάλη διαδήλωση των συνδικάτων, στην οποία είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος κόσμου.
Λίγο μετά τις 19.00 ξεκίνησαν επεισόδια, τα οποία επεκτάθηκαν σε όλο το μήκος και το πλάτος της πλατείας.
Σε συνδυασμό και με την έντονη βροχόπτωση, το πλήθος.....
αποχώρησε μετά τις 21.30.
Στις 21.10, ελάχιστος ήταν ο κόσμος που παρέμενε στην πλατεία. Σε αυτό "βοήθησαν" η βροχή και η αποπνικτική ατμόσφαιρα των χημικών.
Στις 20.50, φωτιά σε περίπτερο πώλησης εισιτηρίων της ΕΘΕΛ στη γωνία Όθωνος και Αμαλίας. Ακούστηκαν εκρήξεις.
Στις 20.40, υπήρξε καταδίωξη κουκουλοφόρων στην πλ. Ομονοίας. Ένταση και στην πάνω πλευρά του Συντάγματος.
Στις 20.30, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω της ευρείας χρήσης χημικών. Μολότοφ έπεσαν στην Όθωνος. Ένταση στη Σταδίου και Β. Γεωργίου. Μέλη του ΠΑΜΕ κινούνται ξανά προς την πλατεία Συντάγματος.
Ομάδα διαδηλωτών παραμένει στην οδό Αμαλίας έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ άλλοι πολίτες παραμένουν συγκεντρωμένοι γύρω από το κτίριο της Μητρόπολης Αθηνών.
Στις 20.10, επικρατούσε στοιχειώδης ηρεμία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είχε αδειάσει από διαδηλωτές. Το μεγαλύτερο μέρος των όσων είχαν απομείνει βρίσκονταν στην Αμαλίας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν παρατεταγμένες σε όλο το μήκος και το πλάτος της πλατείας. Μικρή ένταση και μολότοφ στην Όθωνος.
Στις 20.00, εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών, τόσο μέσα στην πλατεία όσο και τους γύρω δρόμους. Η πλατεία έχει αδειάσει από διαδηλωτές.
Στις 19.30, επικρατούσε ένταση στο πάνω μέρος του Συντάγματος, με ρίψη μολότοφ στο ύψος της Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Η ΕΛ.ΑΣ απαντούσε με ρίψη νερού από τα υδροφόρα οχήματα, απωθώντας τους ταραξίες και τους διαδηλωτές προς πάσα κατεύθυνση.
Στις 19.15 εκτοξεύθηκαν οι πρώτες μολότοφ από κουκουλοφόρους στο αριστερό σημείο του μετώπου της Βουλής. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, ενώ χρησιμοποιήθηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ.
Στις 19.00, σημειώθηκε μικρή ένταση όταν νεαροί έριξαν τα κάγκελα στην πλαϊνή είσοδο που οδηγεί στο προαύλιο της Βουλής και πέταξαν αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.
Στις 18.00 η πλατεία Συντάγματος ήταν ασφυκτικά γεμάτη και όλα κυλούσαν ομαλά. Μία πρώτη εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ ανέβασε την παρουσία του πλήθους στις 60.000, με τους οργανωτές να ανεβάζουν το νούμερο ψηλότερα.
Στις 18.20, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στο προαύλιο της Βουλής και πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη ξεδίπλωσε πανό που έγραφε: "Φύγετε τώρα, Καταστρέψατε τη χώρα".
Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην πλ. Ομόνοιας και λίγο μετά τις 17.00 τα μέλη του ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.
Λίγο μετά τις 18.10, τα μέλη του ΠΑΜΕ, που βρίσκονταν στο κάτω μέρος της πλατείας, αποχωρούσαν σταδιακά προς τη Φιλελλήνων.
Μετά τις 17.30, στην πλατεία έφτασε το γκρουπ των Ανεξάρτητων Ελλήνων με επικεφαλής τον Π. Καμμένο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές πριν τη συγκέντρωση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια