Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πετώντας με το διώροφο A380 της Emirates

Από τις εικόνες που μεταφέρει η κάμερα του αεροσκάφους, στην οθόνη μπροστά από το κάθισμά μου, παρακολουθώ το Α380 να γίνεται δεκτό με μια υδάτινη αψίδα.
Είναι η πρώτη φορά που το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο προσγειώνεται στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
.
 Αφορμή για την πανηγυρική αυτή πτήση....
Ντουμπάι - Αθήνα, αποτέλεσε η συμπλήρωση 16 ετών παρουσίας της Emirates στην ελληνική αγορά.
Το διώροφο Α380 φημίζεται για την πολυτέλεια αλλά και την παντελή έλλειψη θορύβου στην καμπίνα επιβατών. Και τα δύο είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω στη διάρκεια της 4ωρης πτήσης μας. Δεν κατάλαβα καν ότι πετούσαμε - σε αρκετό τμήμα της διαδρομής στα 40.000 πόδια.
Η οθόνη μπροστά στο ευρύχωρο κάθισμά μου με το σύστημα ICE, που ενημερώνει ή ψυχαγωγεί κάθε επιβάτη μέσω 1.200 καναλιών ταινιών, παιχνιδιών, ραδιοφωνικών σταθμών, είναι μια μεγάλη πρόκληση.
Απλώνεις το στρώμα, που θα βρεις στη θήκη δίπλα, πατάς ένα κουμπί που μετατρέπει το κάθισμα της business class σε κρεβάτι και ένα άλλο που αρχίζει τις κινήσεις μασάζ, σκεπάζεσαι με την κουβέρτα και απολαμβάνεις την περιποίηση του προσωπικού καμπίνας παρακολουθώντας κάποια ταινία (κλασική ή πρόσφατης παραγωγής).
Με το τηλέφωνο - τηλεχειριστήριο  μπορείς να τηλεφωνήσεις σε κάποιον φίλο που βρίσκεται σε μακρινή θέση του ορόφου και να δώσεις ραντεβού στο μπαρ - στο πίσω μέρος. Εδώ γεύεσαι διάφορες λιχουδιές με τη συνοδεία ποτών ή χυμών - αν χωράει κάτι στο στομάχι σου μετά το χορταστικό γεύμα.
Και αν η πολυτέλεια της business class (7 θέσεις) για μένα ήταν υπεραρκετή, για τους ακόμη πιο απαιτητικούς υπάρχει και το παρακάτω:
Οι 14 σουίτες, οι ντουσιέρες και το spa της first class.

 Στον κάτω όροφο βρίσκονται τα 427 καθίσματα της economy class, άνετα όπως διαπίστωσα (καθένα απέχει από το μπροστινό του 84 εκατοστά).


Λίγο αργότερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πανηγυρική εκδήλωση παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, του γενικού γραμματέα Μεταφορών Νίκου Σταθόπουλου, του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δρος Γιάννη Παράσχη και του κ. Mohammed Sarhan, διευθυντή της Emirates για την Ελλάδα, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κυβερνήτη μας, τον κ.Κωνσταντίνο Πανέρη.
Είναι ένας από τους περίπου 170 Έλληνες που απασχολεί η Emirates. Ο ίδιος ανήκει στο δυναμικό της εταιρείας εδώ και 30 χρόνια. Μεγαλωμένος στη Νότιο Αφρική, με καταγωγή από την Ικαρία και την Εύβοια, όπως μου εκμυστηρεύτηκε σκέφτεται, όταν πάρει σύνταξη, να εγκατασταθεί στο σπίτι του στις Ράχες. "'Οταν τελειώσω τις πτήσεις, θα μείνω στο νησί του Ικαρου αυτό είναι το σχέδιό μου".
Ιφγιγένεια Βιρβιδάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια