Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χρονοκάψο​υλα στα θεμέλια του New Design Museum of London

΄Ενα iPhone, μια καφετιέρα, ένας γλόμπος, η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξώφυλλα τζαζ δίσκων, γραμματόσημα, ο χάρτης του μετρό, ένα βαζάκι με αντζούγιες, αναμνηστικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα πολλά αντικείμενα θάφτηκαν στα θεμέλια του κτιρίου όπου θα στεγαστεί το New Design Museum of London.
Στην καλλιτεχνική γειτονιά του Κένσινγκτον....
"πλάι στο Victoria & Albert, , στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στο Royal College of Art , το νέο απόκτημα της βρετανικής πρωτεύουσας, θα είναι έτοιμο το 2015, υπό την επίβλεψη του σχεδιαστή John Pawson, και θεωρείται ήδη το καλύτερο μουσείο μοντέρνας τέχνης στον κόσμο. Με δωρεές της τάξης των 36,3 εκατ. λιρών, το νέο κτήριο θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το παλιό (που χρονολογείται από το 1989) και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό κέντρο για φοιτητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες του κόσμου.

Η τελετή εορτασμού της ανέγερσης έγινε στο πλαίσιο του London Design Festival, όπου έδωσαν το "παρών" ο ιδρυτής του μουσείου, Sir Terence Conran,κορυφαίοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, οι οποίοι για να τιμήσουν την ιστορική αυτή στιγμή, πρότειναν από ένα αντικείμενο με συναισθηματική αξία που θα ήθελαν να θαφτεί στα θεμέλια.
Και όλο αυτό με τη σκέψη ότι το κουτί θα ανοιχτεί το 2112, έτσι ώστε το κοινό να αξιολογήσει τα αντικείμενα εκατό χρόνια αργότερα!
newdesignmuseum.tumblr.com
ταξίδια
Τέσσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια