Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέα κρέμα με οιστρογόνα για τις πληγές στα πόδια

Μια κρέμα με οιστρογόνα φαίνεται ότι κρύβει τη θεραπεία για τα έλκη των ποδιών, που ταλαιπωρούν πολλούς ηλικιωμένους, διαβητικούς και ασθενείς με νευρική βλάβη, σύμφωνα με επιστήμονες στη Βρετανία.
Ερευνητές του πανεπιστημίου Μάντσεστερ διαπίστωσαν ότι τα οιστρογόνα, τα οποία υπάρχουν στον οργανισμό τόσο των γυναικών όσο....
και των ανδρών, παίζουν βασικό ρόλο στη επούλωση των πληγών.
Όπως εξηγούν στην έκθεσή τους, με το πέρασμα του χρόνου τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται - στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και στους άνδρες σταδιακά μετά την ηλικία των 20 ετών.
Όταν συμβαίνει αυτό, η επιδερμίδα γερνάει, μειώνεται η ελαστικότητά της και μεταβάλλεται η αντίδραση του οργανισμού στις φλεγμονές.
Όμως, οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι πολλές μεταβολές που πραγματοποιούνται στα γονίδια επηρεάζονται από τα οιστρογόνα.
Όλα αυτά έδειξαν στους επιστήμονες ότι όσο μειώνονται τα οιστρογόνα τόσο μειώνεται και η ικανότητα του οργανισμού να επουλώνει τις πληγές, ενώ τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση οιστρογόνων συμβάλλει στη θεραπεία τους.
Ωστόσο, η χορήγηση δεν μπορεί να γίνει δια του στόματος επειδή προκαλούνται παρενέργειες, όπως αυξημένος κίνδυνος προσβολής από καρκίνο.
Γι αυτό οι επιστήμονες κατέληξαν στη δημιουργία μιας κρέμας με σύσταση παρόμοια με τα οιστρογόνα, η οποία δεν προκαλεί παρενέργειες και θα δοκιμαστεί σύντομα σε ασθενείς.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια