Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άγνωστοί Έλληνες ηθοποιοί, που κατακτούν το Χόλιγουντ

Τρεις ηθοποιοί ελληνικής καταγωγής κάνουν γοργά βήματα προς τη φήμη
Πολλές φορές έχουν γίνει αναφορές στην ελληνική καταγωγή διάσημων ηθοποιών που κάνουν καριέρα στο χολιγουντιανό σινεμά και στην αμερικανική τηλεόραση.
Λίγοι είναι πια εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι ελληνικές ρίζες έχουν.......
η Τζένιφερ Ανιστον, η Τίνα Φέι του τηλεοπτικού «30 Rock», που θα παρουσιάσει και την επόμενη τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, ο Ζακ Γαλιφιανάκης, η Μελίνα Κανακαρίδη, αλλά και η πιο αγαπημένη «γιαγιά» του θεάματος, η 90χρονη Μπέτι Γουάιτ.
Υπάρχει ωστόσο μια νέα γενιά ηθοποιών και σκηνοθετών, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μεγαλώσει στην Αμερική ως μετανάστες δεύτερης ή τρίτης γενιάς. Τα ονόματά τους μπορεί να μην είναι ακόμη ιδιαίτερα γνωστά, έχουν γίνει όμως δημοφιλείς οι δουλειές τους, κάτι που είναι το καλύτερο δυνατό πρώτο βήμα προς τη φήμη.
Πριν από λίγες εβδομάδες άρχισε να προβάλλεται στην αμερικανική τηλεόραση το «Revolution», μια σειρά που θυμίζει στοιχεία από το «Lost» και τους «Αγώνες πείνας», καθώς παρακολουθεί τη ζωή στη Γη, 15 χρόνια έπειτα από την ξαφνική διακοπή κάθε πηγής ενέργειας. Παραγωγός της σειράς είναι ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς, σκηνοθέτης του πρόσφατου κινηματογραφικού «Star Trek», ενώ τον πιλότο του «Revolution» παρακολούθησαν περισσότεροι από 24 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η 24χρονη Τρέισι Σπυριδάκος. Γεννημένη στο Γουίνιπεγκ του Καναδά, η Τρέισι έζησε από τα τέσσερα μέχρι τα εννιά της χρόνια στην Ελλάδα, κοντά στη Σπάρτη, πριν επιστρέψει στον Καναδά με τους γονείς της, οι οποίοι έχουν εστιατόριο. Αρχισε να παίζει στην τηλεόραση λίγες μόλις εβδομάδες αφού τέλειωσε τις σπουδές υποκριτικής και έπειτα από πολλές συμμετοχές σε άλλες σειρές κέρδισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Revolution».
Τον 40χρονο Τζέισον Μαντζούκας είδαν πολλοί το περασμένο καλοκαίρι, στον ρόλο του φανατικού πυρηνικού επιστήμονα δίπλα στον «Δικτάτορα», που ερμήνευε ο Σάσα Μπάρον Κόεν. Ουσιαστικά συμπρωταγωνιστής της ταινίας, αφού ήταν ο βασικός παρτενέρ στις κωμικές πάσες του Κόεν, ο Μαντζούκας φάνηκε για πρώτη φορά, έπειτα από μακρόχρονη πορεία στη stand up comedy και σε μικρότερους τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς ρόλους. Μέχρι τώρα του έδιναν κυρίως ρόλους Μεσανατολίτη, καθώς όμως έχει γίνει πιο αναγνωρίσιμος, αυτό αλλάζει. Θα τον δούμε πάλι την επόμενη χρονιά στην κωμωδία «They Came Together», δίπλα στον Πολ Ραντ και την Εϊμι Πόλερ.
Γεννημένος στο Τορόντο είναι ο 37χρονος Κρις Διαμαντόπουλος, ο οποίος την περασμένη άνοιξη εμφανίστηκε στον ρόλο του Μο Στούτζες, στην κωμωδία «The Three Stooges» των αδελφών Φαρέλι, μια ασυνήθιστη «βιογραφία» του ιστορικού τρίο της ακραίας σωματικής αμερικανικής κωμωδίας.
Ο Διαμαντόπουλος ασχολείται από εννέα ετών και σε μικρή ηλικία ήταν ήδη πρωταγωνιστής στο Μπρόντγουεϊ σε παραστάσεις όπως το «Full Monty» και το μιούζικαλ «Les Miserables». Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται κυρίως στην τηλεόραση, παίζοντας σε πολλές σειρές, αλλά και στη μίνι σειρά «The Kennedys», όπου υποδύθηκε τον Φρανκ Σινάτρα. Αυτή τη σεζόν θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένος καθώς θα εμφανιστεί στις σειρές «Arrested Development», «Community» και «Goodwin Games», ενώ στον κινηματογράφο θα είναι δίπλα στον Ματ Ντέιμον στο «Black Marcks» και στον Ντουέιν Τζόνσον στο «Empire State».
Την 1η Νοεμβρίου, τέλος, θα δούμε στο πλευρό του Μποντ –Ντάνιελ Κρεγκ την Τόνια Σωτηροπούλου, που με αυτόν τον πρώτο της διεθνή ρόλο ελπίζει σε μια σταθερή καριέρα στο εξωτερικό.
του Παναγιώτη Παναγόπουλου
Τέσσα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια