Υλικά που θα χρειαστείτε για 3 άτομα :
300 γρ. αλεύρι μαλακό
3 αυγά
Το σκεπτικό της αναλογίας είναι: για κάθε 100 γραμμάρια αλεύρι 1 αυγό και αυτό με τη σειρά του αντιστοιχεί σε 1 άτομο
Για την τεχνική δείτε το video
Οι Ιταλοί θεωρούν πως τα καλά φρέσκα ζυμαρικά πρέπει να ανοίγονται με το χέρι (με πλάστη σαν το φύλλο) πάνω σε ξύλινη επιφάνεια. Έτσι συγκρατούν καλύτερα τη σάλτσα. Επειδή όμως την τεχνική αυτή παίρνει χρόνια για να την κατακτήσει κανείς, η δεύτερη και αξιοπρεπέστατη επιλογή είναι η μηχανή ζυμαρικών. Στο εμπόριο κοστίζουν περίπου 40-60 ευρώ. Για την επιλογή της το μόνο σημαντικό κριτήριο είναι να είναι βαριά και καλοφτιαγμένη, ώστε να σας κρατήσει χρόνια.
onair24