.
Cappuccino : Ο cappuccino αποτελείται από 1/3 espresso, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρόγαλα.
Το αφρόγαλα μπορεί να πασπαλιστεί πριν το σερβίρισμα με κανέλα, ενώ η Hot τάση είναι το ονομαζόμενο latte art.
Latte :
Για την Παρασκευή του , σερβίρουμε πρώτα μία δόση espresso στο φλυτζάνι/ποτήρι. Ετοιμάζουμε το αφρόγαλα και προσθέτουμε ζεστό γάλα στον espresso. Στο τέλος προσθέτουμε το αφρόγαλα..
Το ρόφημα συνήθως σερβίρεται σε μεγάλη κούπα ή γυάλινα ποτήρι.
Περνάμε από το ειδικό ακροφύσιο της μηχανής την μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσουμε στην κούπα ή στο γυάλινο ποτήρι σερβιρίσματος.
Στην συνέχεια προσθέτουμε έναν espresso ristretto και έπειτα την λιγοστή ποσότητα γάλακτος που έχει απομείνει.
Freddo espresso :
Παίρνουμε έναν διπλό espresso(60 ml), τον οποίο ρίχνουμε είτε αχτύπητο σε ποτήρι με τριμμένο πάγο, είτε τον χτυπάμε στην φραπιέρα και μετά σερβίρουμε σε ποτήρι 160 ml.
Freddo cappuccino :
Η βασική διαφορά του με τον Freddo espresso είναι το αφρόγαλα και το μεγαλύτερο ποτήρι σερβιρίσματος των 280 ml.
Για το σωστό αποτέλεσμα ακολουθούμε την λογική του cappuccino.
Παρασκευάζεται στο ποτήρι αχτύπητος με αφρόγαλα, χτυπημένος με αφρόγαλα ή ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
all4food