Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το υψηλότερο σημείο σε κάθε ήπειρο

Δείτε τις ψηλότερες κορυφές βουνών της γης....

Βόρεια Αμερική - Mount McKinley, Αλάσκα
Όρος McKinley (Denali ) στην Αλάσκα είναι η υψηλότερη κορυφή στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βόρεια Αμερική, με 20.320 πόδια
Νότια Αμερική - Aconcagua, Αργεντινή
Aconcagua είναι το ψηλότερο βουνό στην Αμερική στα 6.959 μ. (22.841 πόδια). Βρίσκεται στην οροσειρά των Άνδεων, στην επαρχία Μεντόζα της Αργεντινής.
Ευρώπη - Mount Elbrus, Ρωσία
Το όρος είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στην περιοχή του Καυκάσου δυτική βουνό, στην Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία και Καρατσάι-Τσερκεσία, Ρωσία, κοντά στα σύνορα της Γεωργίας.
Το Elbrus είναι το ψηλότερο βουνό σε όλη την Ευρώπη και το υψηλότερο στη Δυτική Ασία
Ανέρχεται σε 5.642 μέτρα (18.510 πόδια).
Ασία -. Έβερεστ, Νεπάλ / Κίνα
Έβερεστ είναι το ψηλότερο βουνό της Γης, με μια κορυφή 8.848 μέτρων (29.029 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στην Mahalangur των Ιμαλαΐων.
Αφρική -. Όρους Κιλιμάντζαρο, στην Τανζανία
Κιλιμάντζαρο, με τρεις ηφαιστειακούς κώνους, Kibo, Mawenzi, και Shira, είναι ένα ανενεργό ηφαίστειο στο Kilimanjaro National Park, Τανζανία και το ψηλότερο βουνό στην Αφρική σε 5.895 μέτρα ή 19.341 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.
Αυστραλία -. Puncak Jaya (Carstenz Πυραμίδα), Paupua επαρχία, Ινδονησία
Στα 4.884 μέτρα (16.024 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, Puncak Jaya είναι το ψηλότερο βουνό στην Ινδονησία, το μεγαλύτερο του νησιού της Νέας Γουινέας (η οποία περιλαμβάνει την ινδονησιακή περιοχή της Δυτικής Παπούα Νέα Γουινέα), η υψηλότερη της Ωκεανίας (Αυστραλία ήπειρο) , και το πέμπτο ψηλότερο βουνό στην πολιτική Νοτιοανατολική Ασία.
Ανταρκτική -. Vinson Massif, Ellsworth Όρη
Vinson Massif είναι το ψηλότερο βουνό της Ανταρκτικής στο 4.892 μέτρα (16.050 πόδια)
Φαίη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια