.
Υλικά:1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα-ελιά ή ανάμικτο με χοιρινό ή κιμά από κοτόπουλο
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή κρασί κόκκινο και στυμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
3-4 σκ. σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ή 2 αυγά
1 κ.γλ. κύμινο
¼ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο νερό
Σάλτσα:
2 σκ. Σκόρδο
1 κρεμμύδι τριμμένο λεπτά
1 κουτί ντομάτα πιυμαρό
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνη
¼ κ.γλ. κύμινο
Μισή κούπα λάδι
1 κύβο knor σε 1 κούπα νερό διαλυμένο ή ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά.
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη
Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Τα ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά κι από τις 2 πλευρές.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα, τον κύβο, τα μπαχαρικά, αλάτι , πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά.
Μόλις έχουν ετοιμαστεί τα σουτζουκάκια μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200ο σε αντιστάσεις για 20 -25 λεπτά και είναι έτοιμα.
Τα σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα ή κρασί κόκκινο και στυμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
3-4 σκ. σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ή 2 αυγά
1 κ.γλ. κύμινο
¼ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο νερό
Σάλτσα:
2 σκ. Σκόρδο
1 κρεμμύδι τριμμένο λεπτά
1 κουτί ντομάτα πιυμαρό
1 κούπα κόκκινο κρασί
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνη
¼ κ.γλ. κύμινο
Μισή κούπα λάδι
1 κύβο knor σε 1 κούπα νερό διαλυμένο ή ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για 10 λεπτά.
Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη
Πλάθουμε τον κιμά σε μικρά σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Τα ψήνουμε στο γκριλ στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, μέχρι να ροδίσουν περίπου 20 λεπτά κι από τις 2 πλευρές.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά και ρίχνουμε την ντομάτα, τον κύβο, τα μπαχαρικά, αλάτι , πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά.
Μόλις έχουν ετοιμαστεί τα σουτζουκάκια μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200ο σε αντιστάσεις για 20 -25 λεπτά και είναι έτοιμα.
Τα σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.