Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γκαντεμιά η καλή τύχη;

Υπήρξε επιβάτης σε 3 πλοία που ναυάγησαν!
Γκαντεμιά η καλή τύχη;
Ποιος μπορεί να το κρίνει;
Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω είναι αληθινή και αφορά μια γυναίκα την Violet Jessop, η οποία ήταν ....

υπάλληλος της εταιρείας White Star Line που ναυπήγησε τρία υπερωκεάνια: τον Ολυμπικό, τον Τιτανικό και τον Βρετανικό που… ναυάγησαν.

Η ιστορία της Violet ξεκινά το πλοίο Ολυμπικό. Tο πλοίο συγκρούστηκε με ένα άλλο βρετανικό πλοίο στις 20 Σεπτεμβρίου του 1911. Κανείς δεν έπαθε τίποτα και έτσι η Violet συνέχισε τα ταξίδια της .
Επόμενος σταθμός ο Τιτανικός! Όπως όλοι γνωρίζουμε το πλοίο βυθίστηκε… τάχιστα, παρασέρνοντας στο βυθό πάρα πολύ κόσμο. Όσο για την ίδια; Γλίτωσε από θαύμα και είπε να προκαλέσει ξανά την τύχη της.

Σειρά είχε αυτή τη φορά ο Βρετανικός. Το 1916 η Violet πήγε να εργαστεί ως νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού στο εν λόγω πλοίο, το οποίο βυθίστηκε το Νοέμβριο του ίδιου έτους στο Αιγαίο, χτυπώντας πάνω σε μια νάρκη. Αυτή τη φορά η Violet δεν κατάφερε να μπει σε σωσίβια λέμβο και πήδηξε στην θάλασσα για να σωθεί, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι της, στην καρίνα του πλοίου. Παραδόξως… σώθηκε και από το τρίτο ναυάγιο αλλά και από το σοβαρό χτύπημα! Από τότε και μέχρι το θάνατό της, το 1971, από καρδιακή προσβολή δεν ξανά ανέβηκε σε πλοίο.... Φαντάζομαι καταλάβατε τον λόγο!
Ειρήνη Ν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια