Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πήρες μετάλλιο; Πλήρωσε!

Όσα περισσότερα μετάλλια κατακτήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου οι Αμερικανοί αθλητές τόσο περισσότερα χρήματα θα βγάλει η Ολυμπιακή Επιτροπή.
Δεν είναι μόνο η άτυπη μάχη με την Κίνα, για τη χώρα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων στους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, εκτός από το γόητρο, κοιτάει και
την τσέπη του, καθώς τα μετάλλια φορολογούνται και μάλιστα με υψηλό ποσοστό.
Για κάθε χρυσό οι Αμερικανοί αθλητές προσθέτουν στην τσέπη τους το συμβολικό ποσό των 25.000 δολαρίων.
Από αυτά τα 8.986 επιστρέφονται!
Αντίστοιχα, η 2η θέση αμείβεται με 15.000 δολάρια και η 3η με 10.000, με τους Ολυμπιονίκες να πρέπει να πληρώσουν ειδική φορολογία 5.385 και 3.502 δολαρίων, αντίστοιχα!
Ο Αμερικανός γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, επανέφερε στο προσκήνιο το σχετικό νόμο, ζητώντας από το κογκρέσο την κατάργησή του.
«Μόνο ο φορολογικός κώδικας των ΗΠΑ μπορεί να μετατρέψει τη συγκίνηση της νίκης στην αγωνία της νίκης.
Ο νόμος είναι περίπλοκος και απεχθής. Ακόμα κι αν έπρεπε οι αθλητές να επιστρέψουν ένα ποσό, τα 9.000 δολάρια είναι πολύ μεγάλο», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Το ποσοστό της φορολογίας, που είναι της τάξεως του 35%, αφορά ανθρώπους που βγάζουν ετήσιο εισόδημα πάνω από 388.350 δολάρια.
Ακόμα και η πραγματική αξία ενός χρυσού μεταλλίου να προστεθεί στο κέρδος του κατόχου του, τα χρήματα σε καμία περίπτωση δεν αυξάνονται δραστικά.
Εξάλλου, το μετάλλιο αξίζει μόλις 644 δολάρια, καθώς αποτελείται μόλις από 1% χρυσό (92,5% είναι από ασήμι και 6,16% από χαλκό).
Η πραγματική αξία του ασημένιου υπολογίζεται στα 330 δολάρια και του χάλκινου περιορίζεται στα 4,70 δολάρια!

Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τη μεγαλύτερη οικονομική επιβράβευση για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου δίνει η Ιταλία - 182.000 δολάρια.
 Η Ρωσία προσφέρει σε κάθε «χρυσό» Ολυμπιονίκης της 135.000 δολάρια και η Ουκρανία, 100.000 δολάρια.
Επίσης, η Γκάνα προσφέρει στους κατόχους χρυσού μεταλλίου 20.000 δολάρια, καθαρά και χωρίς φορολογία, ενώ στη Μαλαισία ο ιδιοκτήτης χρυσορυχείου στην Κουάλα Λουμπούρ, Άντριου Καμ, δεσμεύθηκε να προσφέρει μία ράβδο χρυσού αξίας 640.000 δολαρίων στους παίκτες του μπάντμιντον που θα καταφέρουν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια