Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πινγκ-Πονγκ, Ping-pong, Пинг-понг, 乒乓球

Η επιτραπέζια αντισφαίριση ή πινγκ πονγκ, όπως είναι περισσότερο γνωστό το άθλημα, αποτελεί ολυμπιακό άθλημα από το 1988, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.
Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο. Η καταγωγή της είναι από την Κορέα. Παίζεται σε εσωτερικό χώρο και απαιτεί σχετικά μικρό κόστος εξοπλισμού. Αν και έχει αρκετές
ομοιότητες με το τέννις (κυρίως ως προς τους κανονισμούς), η σύγκριση μεταξύ τους σταματά εδώ. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χρόνος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται, όσο και αν φαίνεται περίεργο, ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση.
Ως το 2004 διεξάγονταν το μονό και το διπλό αγώνισμα, συνολικά τέσσερα. Από το 2008 το διπλό αντικαταστάθηκε από τον ομαδικό αγώνα.

Ως το 1992 απονέμονταν δύο χάλκινα μετάλλια, κάτι το οποίο καταργήθηκε στη συνέχεια. Την πλειοψηφία των μεταλλίων έχει κατακτήσει η Κίνα με 16 χρυσά.

Το πιγκ-πογκ παίζεται σε τραπέζι φτιαγμένο από ξύλο ή σύνθεση ξύλου και μετάλλου. Η επιφάνεια του τραπεζιού είναι ματ χρώματος σκούρο πράσινο η μπλε. Το τραπέζι έχει μήκος 275 εκ., πλάτος 152.5 εκ. και ύψος 76 εκ. Χωρίζεται σε δύο μέρη από το φιλέ που χωρίζει το τραπέζι σε δύο γήπεδα. Το φιλέ έχει ύψος 15.25 εκ. και εκτείνεται 15.25 εκ. πέρα από κάθε πλευρά του τραπεζιού.
Η ρακέτα αποτελείται από δύο μέρη: το ξύλο και τα λάστιχα. Υπάρχουν διάφορα είδη λάστιχων και ξύλων. Για παράδειγμα υπάρχουν επιθετικά, αμυντικά ή άλλα ξύλα όπως επίσης υπάρχουν και λάστιχα με λεία επιφάνεια και επιφάνεια με δοντάκια. Το στυλ παιχνιδιού του παίκτη είναι ο οδηγός για την αγορά της κατάλληλης ρακέτας.
Ένα σετ κερδίζεται από τον παίκτη (ή το ζευγάρι στο διπλό) που θα φθάσει πρώτος τους 11 πόντους εκτός εάν το σκορ φθάσει 10-10 οπότε και χρειάζεται διαφορά 2 πόντων για να κριθεί το σετ. Ένας αγώνας τελειώνει στα τρία ή τα πέντε νικηφόρα σετ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια