Μπορεί να μην έχει διάρκεια ζωής όσο η κανονική μαρμελάδα έχει σίγουρα, όμως, λιγότερες θερμίδες και είναι πολύ πολύ γευστική.
Υλικά
700 γραμμάρια φράουλες (δεν χρειάζεται να είναι τέλειες)
2 κουταλιές της σούπας χυμός μήλου
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Κρύο νερό, αν χρειαστεί
Εκτέλεση
1.Κόψτε τις φράουλες και βάλτε τες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το χυμό μήλο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά.
2. Πολτοποιήστε με μια ξύλινη κουτάλα τις φράουλές σας μέχρι να έχετε ένα μείγμα λείο και πυκνό.
3. Παρακολουθήστε μόνο να μην καίγεται η μαρμελάδα σας και αν το μείγμα σας μοιάζει πολύ πηχτό προσθέστε κρύο νερό (κρατήστε όμως την ποσότητα νερού που προσθέτετε στην ελάχιστη δυνατή).
4. Χύστε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.
queen
Υλικά
700 γραμμάρια φράουλες (δεν χρειάζεται να είναι τέλειες)
2 κουταλιές της σούπας χυμός μήλου
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Κρύο νερό, αν χρειαστεί
Εκτέλεση
1.Κόψτε τις φράουλες και βάλτε τες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το χυμό μήλο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά.
2. Πολτοποιήστε με μια ξύλινη κουτάλα τις φράουλές σας μέχρι να έχετε ένα μείγμα λείο και πυκνό.
3. Παρακολουθήστε μόνο να μην καίγεται η μαρμελάδα σας και αν το μείγμα σας μοιάζει πολύ πηχτό προσθέστε κρύο νερό (κρατήστε όμως την ποσότητα νερού που προσθέτετε στην ελάχιστη δυνατή).
4. Χύστε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.
queen