.
Υλικά:310 γρ. μακαρόνια, μικρά κοχύλια
3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
255γρ κίτρινα ντοματίνια
255γρ κόκκινα ντοματίνια
1 χούφτα μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό
½ αγγούρι
4 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
7 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά με τις τρεις σκελίδες σκόρδου και βράζουμε μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια μας al dente.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα περνάμε κάτω από κρύο νερό για να κρυώσουν.
Βγάζουμε το σκόρδο και το κρατάμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στην σάλτσα.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια, τις ελιές, το σχοινόπρασο, το βασιλικό και το αγγούρι σε κομμάτια περίπου το μισό μέγεθος από το μέγεθος των ζυμαρικών μας και τα προσθέτουμε όλα μαζί στην σαλατιέρα.
Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου μέσα σε ένα γουδί και προσθέτουμε το ξίδι, το λάδι και αλαπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί να ενωθούν και περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από τα υλικά μας μέσα στην σαλατιέρα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και δοκιμάζουμε.
Αν χρειάζεται διορθώνουμε την γεύση με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Καλή Όρεξη!