Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απάτη με πιστοποιητικά δυσλεξίας για μαθητές

Πρωτοφανής απάτη με χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας σε μαθητές προκειμένου να απαλλάσσονται από τις γραπτές εξετάσεις, αποκάλυψε έπειτα από έρευνα μηνών η Οικονομική Αστυνομία.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών, ηλικίας 73, 54 και 48 ετών, ενώ ερευνάται....

 τυχόν ανάμειξη και άλλων ατόμων στην απάτη.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εντοπιστεί 121 πλαστά πιστοποιητικά, σε σχολεία της Λέρου, της Λέσβου, αλλά και της Αττικής.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιες διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς κάποια από τα πλαστά πιστοποιητικά έχουν χορηγηθεί σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα πλαστά πιστοποιητικά φέρονται να έχουν εκδοθεί από τα νοσοκομεία «Παίδων Πεντέλης» και «Σισμανόγλειο».
Εγκέφαλος της απάτης φέρεται να είναι 73χρονη, συνταξιούχος του «Σισμανόγλειου», η οποία διατηρεί σήμερα κέντρο λογοθεραπείας στο Χαλάνδρι. Ρόλο συνεργών είχαν 48χρονη που εργάζεται στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης», στο τμήμα που χορηγεί τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά, αλλά και μια 56χρονη ψυχολόγος στο ίδιο νοσοκομείο.
Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε ότι η 73χρονη προέβαινε στην έκδοση των πιστοποιητικών είτε έναντι αμοιβής από 300 έως 900 ευρώ, είτε δωρεάν στους πελάτες του κέντρου λογοθεραπείας που διατηρεί.
Διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος στα βιβλία και στοιχεία του λογοθεραπευτικού κέντρου, όπου διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων.
Πενήντα εννέα πιστοποιητικά φέρονται να έχουν εκδοθεί από το νοσοκομείο «Παίδων» και 62 από το «Σισμανόγλειο».
Το υλικό της δικογραφίας υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Γιάννης Σουλιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια