Το οικογενειακό γεύμα είναι και πάντα ήταν ένα σχεδόν ιερό τελετουργικό.
Η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι τις Κυριακές προκειμένου να μοιραστεί τα νέα της εβδομάδας, ανεξάρτητα από τη σπουδαιότητα ή τη σημασία τους.
Για κάποιου, αυτή είναι η μόνη ώρα που καταλαβαίνουμε τι πραγματικά σημαίνει οικογένεια.Η οικογένεια συγκεντρώνεται γύρω από το τραπέζι τις Κυριακές προκειμένου να μοιραστεί τα νέα της εβδομάδας, ανεξάρτητα από τη σπουδαιότητα ή τη σημασία τους.
υλικά (4 Μερίδες)
2 καλαμάρια
20 φρέσκα μύδια
100 γραμμάρια γαρίδες
100 γραμμάρια καβουρόψιχα (κονσέρβα)
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 g γραμμάρια κριθαράκι μεσαίου μεγέθους
50 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 καρότα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στον τρίφτη
2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
50 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
προετοιμασία
Πλύνετε καλά τα καλαμάρια, αφαιρέστε το διαφανές κόκαλο και κόψτε τα σε ροδέλες.
Πλύνετε καλά τα μύδια σε τρεχούμενο νερό και με μια βούρτσα αφαιρέστε ό,τι είναι κολλημένο στα κελύφη.
Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο έως ότου γίνουν διάφανα.
Προσθέστε το κριθαράκι και ανακατέψτε ακόμα μία φορά.
Ρίξτε το κρασί και σιγοβράστε.
Κατόπιν, προσθέστε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα καρότα, τις μικρές πιπεριές και τα μανιτάρια και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 8 λεπτά περίπου.
Προσθέστε τα καλαμάρια, τα μύδια, τις γαρίδες και την καβουρόψιχα αφού την στραγγίξετε.
Ανακατέψτε ελαφρά ώστε να μην λιώσουν τα θαλασσινά και αφήστε τα υλικά να μαγειρευτούν για ακόμη 10 λεπτά.
Προσθέστε τον άνηθο και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Η σάλτσα θα πρέπει να διατηρήσει την κρεμώδη υφή της και τα θαλασσινά δεν θα πρέπει να στεγνώσουν.
Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρέστε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
Σερβίρετε αμέσως.
www.worldonmyplate.com
0 Σχόλια