Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ειρήνη Χειρδάρη

Αν και μικρή είχε όνειρο να γίνει πολεμική ανταποκρίτρια, κατέληξε να ασχολείται με κάτι τελείως διαφορετικό.
Αυτό που δεν ξέραμε για εκείνη ήταν ότι πριν ασχοληθεί με αυτό που κάνει σήμερα έκανε για λίγο το όνειρό της πραγματικότητα, καλύπτοντας τις συγκρούσεις στην Αλβανία και τον....

 πόλεμο στο Μαυροβούνιο.
Πρόκειται για την sex editor Ειρήνη Χειρδάρη, που έχει τη  δική της στήλη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και  η οποία αποκάλυψε όλα αυτά που δεν γνωρίζαμε για εκείνη, ενώ μίλησε και για τη συνεργασία της με την ωραία Ελένη.
Πώς ξεκίνησες την καριέρα σου;
Σπούδασα δημοσιογραφία. Ξεκίνησα να δουλεύω πολύ μικρή, στα δεκαεννέα, πριν τελειώσω τη σχολή. Στον glossy κόσμο των περιοδικών με έβαλε η Λάουρα Ντε Νίγκρις, η πρώην γυναίκα του Τερζόπουλου. Επαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου, κυρίως γιατί σε μια ηλικία που διαμορφωνόμουν, εκτός από τη δουλειά, μου μάθαινε την ηθική και να είμαι κυρία. Ηταν σημαντικό, αν σκεφτείς ότι εκείνη την εποχή με φώναζαν όλοι «αλητάκι». Η Λάουρα μάλλον με προόριζε για συντάκτρια μόδας, ενώ το δικό μου παιδικό όνειρο ήταν να γίνω πολεμική ανταποκρίτρια. Σε αυτό είχε παίξει μια άλλη γυναίκα ρόλο στην ζωή μου, η Αννα Χολογουέι, Αγγλίδα πολεμική ανταποκρίτρια που είχε σπίτι δίπλα στο δικό μας στην Κέρκυρα και με γνώριζε από μωρό. Τελικά, η Λάουρα Ντε Νίγκρις με πήρε από το χέρι και με πήγε να δουλέψω στο περιοδικό «Γυναίκα».
- Τι ρεπορτάζ έκανες;
Εγώ διάλεγα underground ρεπορτάζ. Πόρνες, τρανσέξουαλ, τζάνκι, ιερόδουλες. Δούλευα το fiction-non fiction στιλ, νεοϋορκέζικη σχολή γραφής, ρεπορτάζ και λογοτεχνία μαζί, και το underground μου έδινε καλό υλικό. Στο πρώτο μου βιβλίο, «Η Αθήνα δαγκώνει» λέγεται, ένα από τα fiction-non fiction ρεπορτάζ, «Τα κορίτσια απ’ έξω», το οποίο μιλά για το πώς γίνονταν τότε το sex trafficking στην Ελλάδα, πώς στοίβαζαν σαν ζώα τα κορίτσια από το Ανατολικό Μπλοκ σε γκαρσονιέρες και τις έβγαζαν με ξύλο στη δουλειά, απέσπασε στις Βρυξέλλες το ειδικό βραβείο του Ευρωπαϊκού Ετους Ισων Ευκαιριών. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να σώσω τα κορίτσια που είχα γνωρίσει στο sex trafficking και μου ζητούσαν βοήθεια. Τότε, μίσησα τη δουλειά μου.
- Τελικά, δεν έγινες πολεμική ανταποκρίτρια;
Κάλυψα τις συγκρούσεις στην Αλβανία και τον πόλεμο στο Μαυροβούνιο. Δεν μπορώ να σας πω όσα συνέβησαν εκεί αλλά, όταν επέστρεψα, είχα αποφασίσει να πάω στην όμορφη πλευρά της ζωής. Ηξερα ήδη το sex market και το ελληνικό «Cosmopolitan» μου πρότεινε να γράφω άρθρα για σεξ και σχέσεις. Από εκεί ξεκίνησα νέα καριέρα σαν sex editor.
- Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την Ελένη Μενεγάκη;
Τίποτα, πήγα καλεσμένη στην εκπομπή πέρυσι για να μιλήσω για το βιβλίο μου, ξαναπήγα φέτος για να μιλήσω για την τηλεφωνική συμβουλευτική μου υπηρεσία για θέματα σεξ, σχέσεων και γάμου και τελικά κολλήσαμε. Καθιερώθηκε η στήλη μου τις Πέμπτες.
- Είναι η πρώτη φορά που καθιερώνεται τέτοια τηλεοπτική στήλη στην Ελλάδα;
Είναι η πρώτη στήλη σχέσεων περισσότερο και όχι σεξ στην ελληνική τηλεόραση. Μου έκανε τρομερή εντύπωση που την έβαλε η Μενεγάκη. Μπράβο της! Το λέω γιατί ξέρω ότι εγώ ζω σε έναν άλλον κόσμο, μπορεί οι sex editors έξω να παρουσιάζουν πολύ προχωρημένες εκπομπές για το σεξ, αλλά στην Ελλάδα είναι διαφορετικά. Από τη μια, ο κόσμος διψάει γιατί εδώ δεν υπάρχει ούτε βιβλιογραφία ούτε διαπαιδαγώγηση, ούτε ενημέρωση, από την άλλη, δεν ξέρω κατά πόσον είναι έτοιμοι οι Ελληνες για τις ξένες εκπομπές για σεξ που παρακολουθώ εγώ. Οι οποίες δεν διαπραγματεύονται ιατρικά θέματα και προβλήματα στο σεξ, είναι καθαρά για ανθρώπους που έχουν ήδη καλή σεξουαλική ζωή και πάνε για καλύτερο σεξ. Αυτή, αν θέλετε, είναι η διαφορά του σεξολόγου και του sex editor, του δημοσιογράφου που συμβουλεύει για σεξ. Εγώ δεν μπορώ να σου πω για το πρόβλημά σου, θέλεις σεξολόγο. Εγώ μπορώ να σου πω κόλπα για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή.
- Πιστεύεις ότι είναι σέξι και γι’ αυτό είναι τόσα χρόνια νούμερο ένα;
H Mενεγάκη; Είναι απίστευτα σέξι γυναίκα, αλλά πιστεύω ότι νούμερο ένα είναι γιατί είναι τρομερά επαγγελματίας, έξυπνη και έχει επίπεδο.
- Πώς είναι η συνεργασία σας;
Δεν γίνεται να μην αγαπήσεις τη Μενεγάκη. Την αγαπάς αυτόματα. Είχε πολλά χρόνια να με εντυπωσιάσει γυναίκα στα media, από την εποχή της Λάουρας Ντε Νίγκρις είχε να μου συμβεί αυτό.

www.entertv.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια